DHL logistiek partner van het Oranje Fonds bij NLdoet

Met ingang van 2023 is DHL Parcel als logistiek partner verbonden aan het Oranje Fonds bij de organisatie van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. DHL gaat voor het Oranje Fonds de duizenden promotiepakketten verzenden naar deelnemende organisaties aan NLdoet.

Op 10 en 11 maart organiseert het Oranje Fonds voor de 19e keer de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op deze dagen zijn in heel het land duizenden activiteiten te vinden waarbij iedereen een dag(deel) ertoe kan dóen voor andere mensen. Om deelnemende organisaties te ondersteunen in hun promotie, ontvangen zij van het fonds promotiepakketten. Met daarin posters, banieren en andere materialen. DHL ondersteunt het Oranje Fonds bij NLdoet en neemt als logistiek partner de bezorging van circa 6.000 NLdoet pakketten uit handen van het fonds.

“Vrijwillige inzet is enorm belangrijk voor betrokkenheid bij elkaar, voor degene die geholpen wordt en voor de vrijwilliger zelf. Het Oranje Fonds zet zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Tijdens NLdoet geven we samen met alle sociale initiatieven door heel het land de mensen een mooie gelegenheid om kennis te maken met wat vrijwilligerswerk met jou en je omgeving kan doen. We zijn verheugd dat DHL dit belang onderstreept en zich aan het Oranje Fonds en aan NLdoet heeft verbonden,” aldus Sandra Jetten directeur Oranje Fonds.

“DHL heeft een sterk buurtnetwerk en heeft met de Stichting DHL Cares als (maatschappelijk) doel de betrokkenheid en verbondenheid in buurten te verhogen en medewerkers actief te betrekken bij de buurt. Samen voor een ander staat bij ons hoog in het vaandel. Onze medewerkers staan centraal in de maatschappij en in onze maatschappelijke initiatieven. Met hun vrijwillige inzet en onze logistieke bijdrage proberen we samen met het Oranje Fonds mensen, middelen en organisaties aan elkaar te verbinden. Onze mensen zullen in heel Nederland met trots ook een bijdrage leveren aan de diverse NLdoet-initiatieven”, zegt Stéphanie Ganzeboom, Manager CSR van DHL.

Foto: Oranje Fonds