Domino’s doneert SUP bijdrage aan Plastic Soup Foundation

Per 1 juli 2023 ging de nieuwe Single Used Plastic wet in. De pizzadozen zijn volledig plasticvrij en bevatten géén plastic-coating. Maar op de Thick Shakebekers, de kip buckets, de sauscups en 100ml Ben & Jerry ijs vraagt Domino’s de wettelijke bijdrage van 0,10 cent. De extra opbrengsten uit SUP wordt gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation.

Vanaf 1 januari 2024 is het eenmalig gebruik van plastic niet meer toegestaan. Deze regel geldt voor het eten van maaltijden ter plaatse. Voor de verpakkingen die plastic bevatten zoals Thick Shakes, zoekt Domino’s daarom naar een alternatief. Ook wordt er samen met de leveranciers gekeken naar nieuwe verpakkingen waarbij geen plastic wordt gebruikt. Deze regel geldt niet voor afhalen en bezorging.

Het is ieder bedrijf vrij om te bepalen wat er met de extra opbrengsten vanuit de SUP gebeurt. Marianne Kemps van Domino’s vertelt: “we vinden het belangrijk om iets goed te doen met deze extra bron van ‘inkomsten’. Plastic Soup Foundation zorgt ervoor dat er minder nieuw plastic in de wereld terecht komt. Op deze manier zetten we de extra inkomsten uit SUP in voor een schoner milieu. Het klinkt wellicht wat vreemd, maar onze missie is geslaagd als we uiteindelijk maar €0,- aan de Plastic Soup Foundation hoeven te doneren. Want dat betekent dat ons menu helemaal vrij is van wegwerpplastic.”

Robbert Meulenveld van de Plastic Soup Foundation is blij met het partnership met Domino's: “Elke dag komt er nieuw (wegwerp) plastic bij. Plastic vergaat niet. SUP (single use plastic) gooien we binnen 30 minuten weg en kan zich als microplastics in onze leefomgeving verspreiden. We eten, drinken en ademen plastic. Dit bedreigt de natuur en onze gezondheid. Dat moet en kan anders."