Eerste editie Het Grootste Diner van Nederland een groot succes

Op donderdagavond 26 november vond de eerste virtuele editie van Het Grootste Diner van Nederland plaats. Fonds Gehandicaptensport organiseerde het diner als alternatief voor het jaarlijkse Benefietdiner.

Meer dan 200 gasten verspreid over heel Nederland ontvingen een luxe diner box voor twee, met daarin een 5-gangen menu die men zelf op de avond kon bereiden. De avond werd culinair begeleid door de obers van Maître Frederic. Tussen de gangen door werden de gasten via een livestream verrast met het bijzondere verhaal van Fleur Jong, die als mens maar ook als sporter diepe dalen en hoge pieken heeft gekend én unieke online optredens van Trijntje Oosterhuis en Xander de Buisonjé.

Met alle aanwezige partners en hun gasten heeft Fonds Gehandicaptensport op een geheel nieuwe manier een mooi resultaat neergezet voor sporters met een handicap. Deze bijzondere avond heeft maar liefst €138.200,- opgebracht! "Een avond anders dan anders, maar nog steeds met een groot hart voor alle sporters met een beperking", laat het Fonds weten. "Wij kijken terug op een zeer succesvolle eerste editie. Zo zijn we weer een stap dichter bij het vanzelfsprekend maken van sport voor alle mensen met een handicap."

Een 12-tal partners hebben samen met hun eigen gasten genoten van een heerlijk 5-gangen diner. "Juist doordat de avond anders was dan anders, is deze extra bijzonder te noemen", aldus Nike Boor, Directeur Fonds Gehandicaptensport. Dankzij de steun van onze partners kunnen wij doorgaan met onze missie om sport voor iedereen met een handicap vanzelfsprekend te maken. We kunnen hen daar niet genoeg voor bedanken, dus nogmaals, KPN, ING, GX Software, Cloetta, Kindred, Medux, Nederlandse Loterij, Univé, VodafoneZiggo, NN Group, NOC*NSF en ABN AMRO, heel erg bedankt namens alle sporters met een handicap."

De reacties op dit eerste Grootste Diner van Nederland zijn uitsluitend positief. 'Geweldig en innovatief concept', 'Heerlijk ontspannen avond met een mooie club mensen', 'Het Fonds laat zien dat er altijd mogelijkheden zijn net als de sporters' en 'Heerlijk van een benefietgala genieten op mijn sokken'. Voor 2021 staat Het Grootste Diner van Nederland zeker weer op de planning bij Fonds Gehandicaptensport.