Esther Vergeer Foundation op shirt Excelsior

Excelsior Rotterdam speelt komend seizoen met de naam van de Esther Vergeer Foundation op het shirt. Dit wordt mogelijk gemaakt door hoofdsponsor DSW Zorgverzekeraar, die de ruimte op het shirt schenkt aan een goed doel in de zorg. De Esther Vergeer Foundation geeft kinderen met een handicap de kans om ‘gewoon’ te sporten; net als ieder ander kind.

"Wij zijn erg blij dat we dankzij DSW Zorgverzekeraar de kans krijgen om een jaar lang met onze naam op het shirt te staan van Excelsior", zegt Esther Vergeer. "Voor ons is dit een unieke kans, want de populariteit van voetbal is enorm. Op deze manier krijgen wij veel exposure."

Esther Vergeer is bekend als succesvol rolstoeltennister. Van 1999 tot 2013 bezette ze onafgebroken de eerste plaats op de wereldranglijst in het rolstoeltennis. Ook is zij zevenvoudig Paralympisch kampioen tennis en werd zij vijf keer gekozen tot gehandicapte sporter van het jaar. In 2013 zette zij een punt achter haar tenniscarrière. Esther is directeur van het ABN AMRO World Wheelchair Tournament en Chef de Mission van het Paralympische Team. Ook heeft zij in 2004 de Esther Vergeer Foundation opgericht.

"Als tennisser heb ik geleerd hoe belangrijk sport is om een plek te veroveren in de maatschappij. Tennis gaf mij zelfvertrouwen en zelfrespect. Het maakte me sterk. Dat gevoel wil ik heel graag doorgeven aan anderen. Daarom wil ik ieder kind met een lichamelijke beperking aan het sporten krijgen. Niet dat ik vind dat iedereen moet tennissen – helemaal niet – maar het gaat er om dat zoveel mogelijk kinderen sporten. Ik wil ze graag de kracht van zelfvertrouwen en trots laten ontdekken. Onze naam op het shirt van Excelsior gaat daar zeker een mooie bijdrage aan leveren."

"Wij schenken de ruimte op het shirt al een langere periode aan een goed doel in de zorg. Hierdoor draagt onze sponsoring ook direct bij aan de zorg", verklaart bestuursvoorzitter Aad de Groot van DSW Zorgverzekeraar. "Dit is bedacht door mijn voorganger Chris Oomen. Wij doen dit om organisaties die zich inzetten voor goede doelen op deze manier exposure te bieden. Na Support Casper en Spieren voor Spieren hebben wij nu gekozen voor de Esther Vergeer Foundation."
"Esther Vergeer is een icoon voor de gehandicaptensport’’, verklaart hij de keuze. ,,Daarbij stelt zij het algemeen belang boven haar eigen belang en zet ze zich persoonlijk enorm voor dit doel in. Daarom zijn wij verheugd dat wij haar als DSW Zorgverzekeraar kunnen ondersteunen door de ruimte op het shirt van Excelsior beschikbaar te stellen aan haar foundation."

Betrokkenheid

"Erg mooi dat DSW Zorgverzekeraar dit doet", vindt Esther Vergeer. "De zorgverzekeraar stelt niet alleen de naam op het shirt beschikbaar, maar toont ook een enorme betrokkenheid." De Esther Vergeer Foundation ziet tevens kansen in samenwerking met Excelsior4All. "Wij hebben de Kralingse Tennisvereniging Victoria omarmd om ook daar een boost aan het rolstoeltennis te geven, en via Excelsior4All kunnen we wellicht nog meer lokale kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking bereiken. Wat dat betreft zien wij dit partnership ook als een manier om met nog meer Rotterdamse kinderen met een lichamelijke beperking in contact te komen."

Ook commercieel directeur Daan Bovenberg van Excelsior Rotterdam is blij met het nieuwe partnership met de Esther Vergeer Foundation: "Als club staan we midden in de maatschappij. Excelsior is in alles meer dan een voetbalclub. We zijn dan ook erg trots dat we dit partnership samen met onze trouwe hoofdsponsor op deze manier kunnen vormgeven. Wij kijken erg uit naar de samenwerking met de Esther Vergeer Foundation en gaan met zijn allen keihard werken om er een succes van te maken."