Fonds Gehandicaptensport en Aegon verlengen samenwerking

Aegon Nederland en Fonds Gehandicaptensport hebben hun handtekening gezet onder de verlenging van het contract tot en met eind 2017.

Aegon verlengt het 1%FairShare® contract en steunt hiermee Special Olympics Nederland en de Koninklijke Nederlandse Roeibond. Met de financiële toezegging kan Fonds Gehandicaptensport de Special Olympics Nederland en het aangepast roeien van de Koninklijk Nederlandse Roeibond voor een langere periode ondersteunen.

De ondertekening gebeurde op zaterdag 1 november in de Amsterdam ArenA door Nike Boor (directeur van Fonds Gehandicaptensport) en Otto van der Harst (directeur communicatie van Aegon Nederland), voorafgaande aan de thuiswedstrijd van Ajax tegen FC Dordrecht. De handtekening werd gezet onder het toeziend oog van 250 vrijwilligers, sponsors,sporters en andere mensen die Fonds Gehandicaptensport helpen om invulling te geven aan de missie ‘sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken’.;Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Op lokaal,regionaal, landelijk en internationaal niveau zijn er jaarlijks evenementen waar de sporters kunnen schitteren. Hoogtepunt volgend jaar zijn de World Games die van de zomer in Los Angeles georganiseerd worden. Aegon is naast Rabobank de belangrijkstepartner van Special Olympics Nederland tijdens deze sportevenementen.

Door de samenwerking met Aegon kan Fonds Gehandicaptensport ook meer ondersteuning geven aan het aangepast roeien dat door de Koninklijke Nederlandse Roeibond wordt georganiseerd.‘Sporten is leuk en gezond. Iedereen moet kunnen sporten, dus ook mensen met aan handicap. Het is aangetoond dat dit goed is voor het zelfvertrouwen, eigenwaarde en dat hen helpt zich verder te ontwikkelen. Daar is extra geld voor nodig en daarom ondersteunen wij Fonds Gehandicaptensport waar mogelijk’, aldus Otto van der Harst, Directeur Communicatie Aegon Nederland.

De ondersteuning van Fonds Gehandicaptensport doet Aegon op basis van het 1% FairShare® concept.Aegon is een van de vijf founding partners van dit unieke sponsormodel. Sportsponsors besteden 1% bovenop hun sponsorbudget aan de gehandicaptensport, omdat 1% van de sporters in Nederland te maken heeft met een handicap. Hiermee worden zowel mensen met een verstandelijke als ook met een lichamelijke handicap ondersteund..

Als1Team

Fonds Gehandicaptensport, Ajax en hoofdsponsor Aegon werken momenteel samen in de campagne ‘Als1Team’. Deze campagne heeft als doel om geld in te zamelen om zo 5% meer sporters met een handicap op de voetbalvelden te verwelkomen en tevens om de bekendheid van het Fonds bij het voetbalpubliek te vergroten. Zowel Ajax 1 als Jong Ajax en de Ajax Dames spelen tijdens de uitwedstrijden in Nederland en België tot eind van 2014 in een uitshirt met daarop het logo van Fonds Gehandicaptensport in plaats van het logo van Aegon.