Hansaplast en Rode Kruis vergroten EHBO-kennis

Hansaplast lanceert in samenwerking met het Rode Kruis het EHBO weetjes kwartetspel. In week 24 en 25 wordt dit spel gratis meegegeven bij aankoop van twee Hansaplast producten bij Kruidvat.

Al meer dan een eeuw biedt Hansaplast, een merk van Beiersdorf, kinderen en volwassenen bescherming tegen bacteriën. Het wondverzorgingsmerk heeft als sociale missie om de kennis rondom eerste hulp (EHBO), waaronder wondverzorging, te vergroten onder kinderen en hun ouders. Hansaplast en Rode Kruis werken al langere tijd samen.
Om op laagdrempelige wijze ouders en jonge kinderen van alle ins en outs te voorzien op het gebied van ongelukken en wondverzorging, is het EHBO weetjes kwartetspel in het leven geroepen. Wat moet je bijvoorbeeld doen als je kind is gevallen? Of als je jezelf hebt gesneden? En wat te doen bij een allergische reactie of een tekenbeet? Het spel bevat 36 kaartjes en is geschikt voor iedereen met de leeftijd van 6 jaar of ouder.
Het spel is bij Kruidvat te vinden en gratis verkrijgbaar bij aankoop van twee Hansaplast producten naar keuze tussen 12 tot en met 25 juni 2023.

Eline Nijhof, hoofd EHBO, Rode Kruis: “EHBO-kennis voor ouders met jonge kinderen is essentieel om ervoor te zorgen dat ouders snel en effectief kunnen handelen in noodsituaties en zichzelf meer zelfverzekerd en gerustgesteld te voelen bij een dergelijke situatie. Ongevallen gebeuren vaak thuis en snelle actie kan levens redden of de ernst van een letsel verminderen. Het EHBO weetjes kwartetspel maakt het op een leuke en gemakkelijke manier mogelijk om samen kennis te vergroten op het gebied van EHBO.” Leontien van Lotringen, Brand Manager Hansaplast: “Met het Hansaplast x Rodekruis EHBO-kwartetspel hopen we de EHBO-kennis onder jong en oud te vergroten en willen we misvattingen, zoals ‘het is beter om een wond(je) aan de lucht te laten drogen’, de wereld uit helpen.”

Naast het EHBO weetjes kwartetspel heeft Hansaplast een donatie gedaan aan het Rode Kruis, dit heeft geleid tot een volledige vernieuwing van EHBO-lesmateriaal voor scholen in Nederland. Met het lespakket werken kinderen in groep 5 tot en met 8 op hun eigen tempo aan hun EHBO-skills. Docent of ouders met kinderen die naar de basisschool gaan: het materiaal is direct aan te vragen. Ook kunnen scholen de Pleisterrace aanvragen om kinderen van 7 tot en met 12 jaar op een speelse manier kennis maken met wondverzorging en EHBO.