ING en Nuon blijven Natuurmonumenten ondersteunen

De twee hoofdsponsors van Vereniging Natuurmonumenten ING en NUON hebben de intentie uitgesproken de organisatie langer te ondersteunen.

ING wil de samenwerking met Natuurmonumenten verlengen tot en met 2011. Al sinds 1995 heeft ING zich als hoofdsponsor aan Natuurmonumenten verbonden. In 2008 kocht ING voor maar liefst 185.000 euro aan bomen voor het Klimaatbos, en reisde ook met zo’n tachtig ING-medewerkers naar Flevoland om zelf bomen te planten.
De financiële bijdrage werd in 2008 besteed aan het beheer van het nieuwe natuureiland Tiengemeten. Het past in de ambitie van ING om vooral concrete projecten te ondersteunen.

Met Nuon realiseerde Natuurmonumenten afgelopen jaren op vele locaties van Natuurmonumenten duurzame energieprojecten. In 2008 voorzag Nuon De Kluis (Schaesberg) van zonnepanelen. De Kluis heeft nu voor het eerst in eeuwen energie. Daarnaast installeerde Nuon zonnepanelen in het nieuwe Bezoekerscentrum Nieuwkoop, in de eendenkooi in Macharen, en in Waddinxveen, waar de vleermuizen nu terecht kunnen op een knuffelwand. Voorjaar 2008 liet Nuon de fluisterboot te water op het Zwarte Meer. Nuon was ook sponsor van het Natuurmonumenten-klimaatbos in Biddinghuizen, waar de energieleverancier de klimaathut plaatste, die volledig draait op duurzame energie.
Het contract met Nuon loopt tot en met 2010.

Libelle zal vanaf 2009 maandelijks via de rubriek Puur Natuur de gebieden van Natuurmonumenten onder de aandacht brengen.