KPN geeft podium aan dj’s uit LGBTQIA+-onvriendelijke landen

KPN haalt tijdens Pride Amsterdam dj’s uit LGBTQIA+-onvriendelijke landen naar Nederland. Zij treden op tijdens de Canal Parade als bewijs dat Pride niet tot zwijgen gebracht kan worden. Jordanië, Kenia en Polen zijn drie landen waar LGBTQIA+’ers worden gediscrimineerd, onderdrukt en zelfs vervolgd. De optredens worden gestreamd via het wereldwijde muziekplatform DJ Mag, waardoor ook mensen in Jordanië, Kenia en Polen en de rest van de wereld live kunnen meegenieten.

Pride Amsterdam start volgende week zaterdag en precies een week later vindt de wereldberoemde Canal Parade plaats, waarin tientallen organisaties met feestelijk uitgedoste boten de LGBTQIA+-community steunen. De boot van KPN heeft dit jaar als thema ‘Loud & Proud’. ‘Loud & Proud’ staat echter voor veel meer dan alleen feest. Het is ook een signaal aan de wereld dat Pride zich nooit de mond laat snoeren. KPN werkt daarom samen met DJ Mag. Het wereldwijde platform voor elektronische muziek heeft geholpen met de selectie van de dj’s en zendt een livestream van de optredens uit. Hierdoor zijn de dj-sets over de hele wereld te zien, ook in Jordanië, Kenia en Polen. Daarnaast heeft KPN bij verschillende Nederlandse media advertentieruimte ingekocht om aandacht te besteden aan het persoonlijke verhaal van de dj’s en de onderdrukking in hun land.

De Pride is een van de events waarmee KPN medewerkers wil inspireren en motiveren om zichzelf te zijn. Naast de artiesten is de boot dan ook alleen toegankelijk voor werknemers, zodat zij in een veilige omgeving deel kunnen nemen aan dit feest voor inclusiviteit.

Hilde Garssen, Chief People Officer en lid van de Raad van Bestuur bij KPN: “We vinden het belangrijk dat we kunnen en mee mogen varen met de Canal Parade. KPN zet zich in voor diversiteit, vrijheid en gelijkheid, zowel op de werkvloer als daarbuiten, offline en online. De Pride Amsterdam is voor ons een echt feestje, maar wel een met een serieuze ondertoon. Miljoenen mensen kunnen namelijk niet zijn wie ze echt zijn en mogen niet houden van wie ze echt houden. Hoewel we niet de illusie hebben dat wij dit wereldwijde probleem kunnen oplossen, vinden we het wel belangrijk om het aan te kaarten en aan de wereld te vertellen dat Pride zich de mond niet laat snoeren. Daarin spelen we als KPN graag een verbindende rol.”

KPN heeft een actief beleid op het gebied van diversiteit en inclusie en streeft een veilige en vrije omgeving voor alle werknemers na. Het interne ‘KPN Pride team’ zet zich gedurende het hele jaar door in voor de LGBTQIA+-community binnen het bedrijf. KPN was de afgelopen jaren hoofdsponsor van een leerstoel aan de Universiteit van Leiden voor de acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders op de werkplek. Het bedrijf won vorig jaar de Winq Workplace Award, bedoeld voor bedrijven die zich actief inzetten voor een veilige werksfeer voor iedereen.

Tijdens de Canal Parade treden de dj’s Avtomat uit Polen, ICHE uit Kenia en Shamsa uit Jordanië op. De livestream is tijdens de Canal Parade op zaterdag 6 augustus 2022 te volgen via kpn.com/loudandproud.