Meer dan half miljoen voor Dance4Life

Afgelopen dagen heeft Dance4Life meer dan een half miljoen euro geworven tijdens de eindejaarsacties Situation Room en FundRace. Tegelijkertijd startte SBS 6 presentator Kees Tol zijn ambassadeurschap met deelname aan de FundRace.

Vijf ‘Friends4Life’ van Dance4Life wierven in de Situation Room voor zoveel mogelijk gratis producten en diensten met het doel zoveel mogelijk kostenbesparingen voor de organisatie.

Op 12 december moedigde ambassadeur Kees Tol als Team Captain de 20 ondernemers en partners van Dance4Life aan die meededen aan de mega challenge. Deelnemers activeerden namelijk in 4 uur tijd hun netwerk om zoveel mogelijk sponsors te werven. Ambassadeur Barry Paf nam de cheque van maar liefst 89.900 euro aan voor Dance4Life. Met het binnengesleepte bedrag kan Dance4Life bijna 200 klassen op Nederlandse middelbare scholen gratis voorlichten over seksueel geweld. Deze jongeren kom op hun beurt in actie voor leeftijdsgenoten in Pakistan.
Een extra verrassing kwam deze ochtend van Postillion Hotels Nederland; zij doneerde een bedrag van 10.000 euro aan Dance4Life, een speciale actie van de hotelketen in de afgelopen periode.

Ook tijdens de Situation Room werden fantastische successen behaald. Voor het vijfde jaar op rij had een vijftal ondernemers een etmaal lang maar één doel voor ogen: zo veel mogelijk besparingen realiseren voor Dance4Life. Met behulp van hun netwerk en creativiteit gingen de ondernemers aan de slag met een wensenlijst met het doel zoveel mogelijk aan directe besparingen op te leveren. Geld dat daardoor rechtstreeks naar Dance4Life’s einddoel gaat. Via whatsapp, mail, telefoon en social media mobiliseren zij hun netwerk om zoveel mogelijk wensen van Dance4Life te vervullen. De met een SponsorRing bekroonde Situation Room draait niet om een donatie in euro´s maar om producten, diensten of kennis. Tijdens de ontknoping van de Situation Room maakte ambassadeur Xander de Buisonjé het eindbedrag aan besparingen bekend. BNR deed live verslag van de ontknoping van de Situation Room.

Wereldwijd is 1 op de 5 meisjes slachtoffer van aanranding of verkrachting. In Pakistan heeft zelfs bijna elke jongere wel een ervaring met seksueel geweld. Dance4Life wil hier verandering in brengen en doet dat samen met Nederlandse scholieren. De Dance4Life scholenactie 2017 heeft al aan meer dan vijfduizend Nederlandse scholieren gastlessen over seksueel geweld gegeven &n leerlingen in actie gekregen voor hun leeftijdsgenoten in Pakistan. Met de opbrengst van Dance4Life’s FundRace kan Dance4Life dit aantal verhogen.