Ministerie van Defensie meerjarig hoofdpartner NEMO

NEMO Science Museum en het ministerie van Defensie zijn per 1 juli 2018 een meerjarig partnerschap aangaan.

Beide partners zijn overtuigd van het belang om de interesse van jongeren voor wetenschap en technologie al vroeg te stimuleren. Zo moeten jongeren in aanraking komen met de veelzijdigheid van technologie en technische beroepen.

"NEMO is verheugd dat Defensie, een partner met veel technologische kennis en kunde, zich aan NEMO verbindt. Via dit partnership steunen ze de activiteiten binnen en buiten het museum”, aldus Michiel Buchel directeur-bestuurder van NEMO.

Het partnership bouwt voort op de eerdere geslaagde samenwerking tussen NEMO en Defensie. Zo was Defensie logistiek partner bij de testdag en het lanceerevenement van de CanSat competitie. De CanSat competitie is een uitdagend project voor havo en vwo scholieren waarbij ze zelf een satelliet maken ter grootte van een frisdrankblikje.

"Bij Defensie speelt techniek een steeds grotere rol. Immers, geen vrede en veiligheid zonder techniek. Als een van de grootste werkgevers van Nederland is het voor Defensie daarom belangrijk dat de jeugd in een vroeg stadium wordt geënthousiasmeerd voor techniek," aldus luitenant kolonel Stefan Nommensen, hoofd Recruitment van Defensie.

Op de foto: Luitenant kolonel Stefan Nommensen, hoofd Recruitment van Defensie, en Michiel Buchel, directeur-bestuurder van NEMO, ondertekenen een intentieverklaring in NEMO. Fotografie: Nichon Glerum.