Naïf is partner Nationale Voorleesdagen

Als verzorgingsmerk met een missie om ouders te ondersteunen in de zorg voor hun kleintjes, omarmt Naïf het belang van lezen tijdens de eerste duizend dagen van een kind. Daarom is het bedrijf partner van De Nationale Voorleesdagen, georganiseerd door Stichting CPNB en Stichting Lezen.

Lezen doet allerlei belangrijke dingen voor kinderen, zeker ook tijdens die eerste duizend dagen. Ze leren nieuwe woordjes, ontdekken klanken, en ze leren over de wereld en hoe ze hun eigen plek hierin kunnen vinden. Bovendien versterkt het voorleesmoment de band tussen ouders en kinderen, en het creëert een fijne avondroutine. Naïf gelooft in het belang van deze momenten en is dan ook trots om partner te zijn van De Nationale Voorleesdagen.

"Als vader weet ik dat het einde van de dag met kinderen soms behoorlijk chaotisch kan zijn,” zegt Jochem Hes, oprichter van Naïf. “Bij Naïf willen we ouders helpen een fijne en enigszins stressvrije routine te creëren waar zowel kinderen als ouders van kunnen genieten. Het voorleesmoment is een waardevolle toevoeging aan deze routine, en het versterkt de band tussen ouders en kinderen op een bijzondere manier."

De Nationale Voorleesdagen, die plaatsvinden van 24 januari tot en met 3 februari, vormen het grootste boekenfeest voor kinderen van 0-6 jaar. Dit jaar staat de week in het teken van 'Voorlezen gaat voor!' en Naïf sluit zich vol enthousiasme aan bij dit thema. Het merk begrijpt dat de avonden soms hectisch zijn, en daarom willen ze ouders ondersteunen in het creëren van een rustig moment door samen een boekje te lezen. Van een ontspannend bad tot kalmerende huidverzorging en een verhaaltje voor het slapengaan. Bad, boek, bed. Daarom ontvangen ouders van maandag 15 januari t/m zondag 28 januari bij aankoop van twee Naïf producten bij Etos een gratis kartonnen boekje, gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar, Help! Een verrassing! Het boekje O jee, een logé! neemt kinderen mee in de routine van de dag, zodat ze leren wat de stappen zijn voor ze lekker gaan slapen!

Om dit te vieren, organiseert Naïf op woensdag 17 januari voorleesmiddagen bij Etos Gelderlandplein en Etos IJburglaan in Amsterdam, van 15.30 uur tot 16.00 uur. Hier zullen influencers Lizzy van der Ligt en Leslie Keijzer het Prentenboek van het Jaar voorlezen. Iedereen is (gratis) welkom.

Om lezen toegankelijk te maken voor alle families, ontvang je nu bij elke bestelling via de Naïf webshop een 'gratis' jeugdlidmaatschap van de bibliotheek. In samenwerking met bibliotheken en Stichting CPNB proberen ze zo de drempel voor het lezen en lenen van boeken nog lager te maken. Het jeugdlidmaatschap van de bibliotheek is sinds 1 juli 2022 gratis voor iedereen onder de 18, maar dat is nog niet bij iedereen bekend. Met deze actie willen ze gezinnen bewust maken van deze mogelijkheid en lezen voor iedereen makkelijk maken.