NS 20 jaar hoofdsponsor Boekenweek

Zaterdag 29 mei begint de (uitgestelde) Boekenweek. NS viert dit jaar zijn 20-jarige hoofdsponsoring van de CPNB. Om het sponsorschap te vieren geeft NS (trein)lezers van het Boekenweekgeschenk 2021 de Boekenweekgeschenken van de afgelopen 20 jaar cadeau, te lezen op de e-reader of te downloaden als pdf.

Directeur Eveline Aendekerk overhandigde zaterdagochtend een bedankje van de CPNB aan Ivo Steffens, directeur commercie NS.
De sponsoring door NS is een van de meest succesvolle sponsorships van afgelopen twintig jaar en heeft in die tijd ook een groot aantal SponsorRingen gewonnen. In 2002, 2008 en 2017 won NS een Gouden SponsorRing voor de sponsoring van CPNB. In 2008 werd NS bovendien uitgeroepen tot Sponsor van het Jaar.

Om lezers te inspireren heeft NS de NS Leesclub op Facebook en de NS Treinlezer nieuwsbrief in het leven geroepen met leestips, boekdiscussies en (kortings)acties. Ook ondersteunt NS jaarlijks drie leescampagnes van Stichting CPNB: de Boekenweek, de Kinderboekenweek en de NS Publieksprijs. Traditiegetrouw wordt de Boekenweek afgesloten met een gratis reisdag bij NS. Zo’n 250.000 reizigers maken daar jaarlijks gebruik van. Vanwege de beperkende maatregelen zullen het traditionele Boekenbal en de vrij reizen dag dit jaar echter niet doorgaan.

Dit jaar schreef Hanna Bervoets het Boekenweekgeschenk Wat wij zagen en schreef Roxane van Iperen het Boekenweekessay De genocidefax. Ze zijn blij dat na het verplaatsen van de Boekenweek van maart naar mei eindelijk heel Nederland het Boekenweekgeschenk en -essay kan lezen. Beide auteurs zullen van 29 mei t/m 6 juni met een speciale Boekenweektournee boekhandels en bibliotheken in het hele land aandoen, waar ze online en waar mogelijk offline lezers ontmoeten. Tijdens de Boekenweek krijgen lezers het Boekenweekgeschenk cadeau van de boekhandel bij besteding van € 15,- aan Nederlandstalige boeken en is het essay voor € 3,75 in de boekhandel verkrijgbaar. Vanaf 29 mei vinden lezers met het wachtwoord dat in het Boekenweekgeschenk te vinden is meer informatie en toegang tot alle voorgaande Boekenweekgeschenken. www.ns.nl/boekenweekgeschenk