Nuon Solar Team krijgt naam Vattenfall

Met de verandering van het Nuon-merk naar die van het Zweedse moederbedrijf Vattenfall, verandert ook de naam van het Solar Team in Vattenfall Solar Team.

Vattenfall en dochteronderneming Nuon hebben sinds 2001 de Technische Universiteit Delft en de Nuon Solar Team-raceauto Nuna gesponsord. De sponsorovereenkomst is met nog eens 4 jaar verlengd.

Ariane Ribbeck, directeur Brand Experience bij Vattenfall, is verheugd dat het sponsorcontract is verlengd: ‘Het kunnen uitbreiden van de sponsorovereenkomst is fantastisch nieuws. Het Solar Team en Nuna belichamen de boodschap die wij bij Vattenfall/Nuon wensen te communiceren: samenwerken om een toekomst zonder fossiele brandstoffen te realiseren.

Andere belangrijke partners van het team zijn Aliancys, een toonaangevende wereldwijde onderneming actief in de verkoop van hoogwaardige harsen voor het maken van composieten, TU Delft, de thuishaven voor het Vattenfall Solar Team, Deloitte, Powerfield en TomTom.

Op 13 oktober 2019 zal het Vattenfall Solar Team voor de tiende keer mee doen aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Het team heeft al zeven wereldtitels op zak. Tijdens de 3000 kilometer lange race racet Nuna enkel op de energie van de zon.