Oranje-internationals steunen Prinses Máxima Centrum

Het Nederlands elftal en het Prinses Máxima Centrum in Utrecht zijn sinds vandaag op een bijzondere manier aan elkaar verbonden. De Oranje-internationals laten op hun kosten in het centrum voor kinderoncologie een binnentuin laten aanleggen. Hier kunnen de kinderen verder werken aan hun genezing en met elkaar spelen en sporten.

Het Prinses Máxima Centrum, dat volgend voorjaar de deuren van het nieuwe gebouw opent, is dan het grootste zorg- en researchcentrum voor kinderen met kanker in Europa.
Aanvoerder Wesley Sneijder zegt namens de spelersgroep en Danny Blind er trots op te zijn dat Oranje een steentje kan bijdragen. "Het Prinses Máxima Centrum doet er alles aan om kinderen met kanker de grootste kans op genezing te bieden. En dat op zo’n manier dat ze zo min mogelijk bijwerkingen tijdens en na de behandeling hebben. Wij hebben gekeken hoe wij als spelers iets aan het centrum konden toevoegen. Dat werd de Sporttuin. Beweging, buitenlucht en met elkaar spelen en sporten zijn namelijk erg belangrijk. En dat is niet iets dat wíj verzinnen. De professionals van het Prinses Máxima Centrum hebben ons verteld dat dit de weerbaarheid van de kinderen vergroot en dat ze sneller herstellen van de zware behandelingen.’’

Omdat het nieuwe gebouw van het Prinses Máxima Centrum - en daarmee de Sporttuin - pas in mei 2018 wordt geopend, overhandigde aanvoerder Sneijder symbolisch een ‘wedstrijdvaan’ en een levensgrote foto van het Nederlands elftal aan Joël, J’shaino, Kenney, Mick, Puk en Saskia die onder behandeling zijn voor kinderkanker. Ook kregen zij nog een zak met getekende ballen mee voor (toekomstige) patiënten van het Prinses Máxima Centrum, onderdeel van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Diana Monissen, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Prinses Máxima Centrum: "We zijn trots en blij dat het Nederlands elftal kinderen met kanker op deze manier ondersteunt. Het is geweldig dat de voetballers aandacht hebben voor ons centrum, dat net als hun team een Oranje tintje heeft. En zoals zij topsport bedrijven, willen wij topzorg verlenen. De Sporttuin is een van de unieke facetten van ons centrum. We kunnen niet wachten die volgend jaar samen in gebruik te nemen.”