Rabobank en KNHB verlengen met 10 jaar en lanceren foundation

Rabobank en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) hebben vandaag de start van de Hockey Foundation bekendgemaakt. Een maatschappelijk initiatief waarmee beide partijen hockey nog toegankelijker willen maken, voor iedereen. KNHB en Rabobank hebben ook aangekondigd hun partnership met nog eens tien jaar te verlengen tot en met 2030.

Met de Hockey Foundation richten Rabobank en KNHB zich op wijken met een traditioneel lagere sportparticipatie. Het doel is om in die wijken de komende tien jaar 30 nieuwe hockeyclubs op te richten, zodat nog eens 10.000 kinderen in verenigingsverband kunnen sporten. De lancering vond plaats op Sportpark Bijlmer in Amsterdam Zuidoost waarbij KNHB en Rabobank ook hebben aangekondigd hun duurzame partnership met nog eens tien jaar te verlengen.

"Hockey is meer dan alleen een teamsport", aldus Rabobank en KNHB. "Hockey verenigt. Iedereen draagt een steentje bij aan het verenigingsleven, ook kinderen. Ze leren van elkaar, krijgen verantwoordelijkheden, sluiten nieuwe vriendschappen, ontdekken verborgen talenten en ontwikkelen eigenschappen waaraan ze ook buiten het veld veel hebben. Dit doen ze samen, in een veilige en vertrouwde omgeving. Hockeyen in verenigingsverband kan echt een verschil maken in het leven van kinderen. In hun sociale leven, maar ook in hun persoonlijke ontwikkeling."

Hockeyen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In wijken met een lagere sportparticipatie bijvoorbeeld komen kinderen niet zo makkelijk met de hockeysport in aanraking. En dat is zonde, vinden Rabobank en de KNHB. Ieder kind zou de kans moeten hebben om zich op de hockeyvereniging te kunnen ontwikkelen en daarmee de kansongelijkheid in Nederland te verkleinen. Via de Hockey Foundation investeren Rabobank en de KNHB daarom de komende tien jaar in 30 nieuwe verenigingen.

Inclusiviteit, vriendschap en vertrouwen

Rabobank en de KNHB hebben al ruim twintig jaar een duurzame relatie. Dat beide partijen hebben besloten die succesvolle samenwerking niet alleen met tien jaar te verlengen, maar bovendien ook te intensiveren door samen de Hockey Foundation te starten, geeft aan met hoeveel vertrouwen zij gezamenlijk de toekomst tegemoet gaan. Leendert Bikker, directeur communicatie van de Rabobank: “Wij zijn erg blij met deze hernieuwde samenwerking. Wij geloven als coöperatieve bank in samen, in verenigen en daarbij zijn verenigingen het middel. Het brengt ons inclusiviteit, vriendschap, vertrouwen en het is nog gezond ook. Het is dan ook een geweldige ambitie die we hebben. Hockeyverenigingen om buurten in Nederland te verenigen, om het toegankelijker te maken voor iedereen. Dat is goed voor de persoonlijke ontwikkeling én ook nog eens goed voor de wijk of buurt.”

De Hockey Foundation heeft een ambitieuze doelstelling: 30 nieuwe verenigingen met 10.000 hockeyende kinderen in tien jaar tijd. Erik Gerritsen, algemeen directeur KNHB, licht enthousiast toe: “De Hockey Foundation helpt vrijwilligers nieuwe hockeyverenigingen in specifieke wijken op te richten. We stimuleren lokale bestuurders, wakkeren enthousiasme aan en nemen waar nodig contact op met de gemeente. De Rabobank zorgt voor een belangrijk deel van de financiering van het project en zet hun netwerk in, terwijl de KNHB ervaring, kennis en mankracht levert om deze nieuwe verenigingen een goede start te kunnen laten maken. Een ambitieus plan wellicht dat je alleen met een heel betrouwbare partner kunt opstarten. Samen met Rabobank durf ik deze uitdaging zeker aan.”

Al drie nieuwe verenigingen opgestart

De lancering van de Hockey Foundation vond vanmiddag plaats in Sportpark Bijlmer in Amsterdam Zuidoost, waar een van de eerste Foundation verenigingen is opgericht: Amsterdam Dynamics. In het bijzijn van ruim 40 kinderen, buurtsportcoaches en internationals Billy Bakker, Margot van Geffen, Eva de Goede, Caia van Maasakker en Terrance Pieters bekrachtigden Rabobank en de KNHB hun samenwerking.

Inmiddels zijn op drie locaties in Nederland verenigingen opgestart. Naast Amsterdam Dynamics in Amsterdam Zuidoost kunnen kinderen nu ook bij AHC Noorderlicht (Amsterdam Noord) en bij Hockeyclub UNO (Utrecht) kennismaken met de hockeysport en zich in verenigingsverband ontwikkelen.

Meer informatie over dit nieuwe initiatief is te vinden op www.hockeyfoundation.nl .

Foto: KNHB / Willem Vernes