Rabobank en Rens Kroes samen in Rabo Food Forward

Rabobank gaat samenwerken met food influencer Rens Kroes. Als partner in Rabo Food Forward wil Kroes consumenten inspireren om duurzamere keuzes te maken in hoe we met ons eten omgaan.

“Het is mijn persoonlijke missie om mensen bewust te maken van gezonde voeding en een duurzaam leven”, zegt Kroes. “Voeding is de brandstof voor ons lichaam. Daarom is het belangrijk dat we nadenken over hoe we ons vanaf vandaag, kijkend naar de toekomst, op een duurzame manier kunnen voeden.”

“Het is een positieve vooruitgang dat de Rabobank stappen wil maken in de duurzame richting, een visie waar ik voor sta”, motiveert Kroes haar keuze. “En omdat ik geloof in samenwerken, denk ik dat het goed is om met elkaar in gesprek te gaan. Samenwerken aan het beantwoorden van voedselvraagstukken, zoals hoe gaan we de wereld, Nederland en de regio voorzien van voedsel op een duurzame manier? Hoe produceren we in de toekomst meer voedsel binnen de grenzen van de planeet? Het houdt ons allemaal bezig en het gaat ons ook allemaal aan.”

Via het programma Rabo Food Forward zoekt Rabobank met ondernemers, consumenten, studenten, overheid en partners naar duurzame oplossingen, nieuwe verdienmodellen en innovaties. Rabo Food Forward gaat vanaf april in verschillende regio’s Food Forward Tracks organiseren. Daar presenteren ze samen met agri-ondernemers, voedselexperts, consumenten en medewerkers van Rabobank de food issues en kansen aan de hand van de Rabo Regioscan. Het eerste event vindt plaats bij de Waterpoort in Sneek met de Brasserie2050, het restaurant dat vorig jaar ook op Lowlands stond. Kroes zal daar aanwezig zijn om haar visie over de toekomst van voedsel te presenteren deel te nemen aan de discussie.