Rabobank lanceert foodprogramma voor de sport

Een uitgekiende mix van de lekkerste seizoensgroenten voor het sportpubliek, afkomstig van Nederlandse lokale bedrijven. Dat is de kern van het nieuwe foodprogramma waarmee Rabobank en de Nevobo de verduurzaming van voeding kickstarten bij grote topsportevenementen.

Woensdag 28 maart wordt het programma gepresenteerd via een preview van het lekkere, gezonde en duurzame menu dat Rabobank en de Nevobo als onderdeel van hun gezamenlijke foodprogramma ontwikkelen. Topbeachvolleyballers Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer onthullen op een ludieke manier de samenwerking. Erik te Velthuis, chef-kok van het topsportrestaurant op topsportcentrum Papendal, maakt het menu van de toekomst. In het naar eigen zeggen baanbrekende foodprogramma - dat inhaakt op actuele trends in biologische, lokale, seizoensgebonden en plantaardige voeding - gaan Rabobank en de Nevobo intensief samenwerken aan de gezonde en duurzame voeding van de toekomst.

Het programma wordt in samenwerking met NOC*NSF ontwikkeld en sluit aan op Kickstart Food van Rabobank. Met het driejarige Kickstart Food wil Rabobank zijn kennis, netwerken en financiële oplossingen inzetten om klanten en partners nog beter te ondersteunen bij het ecologisch en sociaal verduurzamen van de food & agrarische sector.

Rabobank zou de koppeling food en evenementen ook willen uitbreiden naar andere domeinen waar de bank actief is als partner.