Rabobank Nijmegen ondersteunt 10 verenigingen

In het verlengde van de nieuwe sponsorstrategie van Rabobank gaat Rabobank Rijk van Nijmegen tien verenigingen en stichtingen intensief ondersteunen.

Doel van Rabobank is de lokaal maatschappelijke rol van clubs, verenigingen en stichtingen versterken.;Door verenigingen en stichtingen te ondersteunen met het daadwerkelijk invullen van hun ambities moeten zij nieuwe inkomstenbronnen kunnen creëren, nieuwe vrijwilligers aan zich binden en het de vereniging/stichting zelfredzamer en meer toekomstbestendig maken. De ondersteuning bestaat niet langer alleen uit financiële ondersteuning en vrijwilligersinzet, maar vooral uit intensieve begeleiding.

In samenwerking met de centrale Rabobankorganisatie, sportkoepel NOC*NSF, een aantal andere sportbonden en cultuurkoepel LKCA is in Nijmegen en omgeving onlangs een start gemaakt met deze nieuwe sponsorstrategie die ook landelijk uitgevoerd wordt. Met een selectie op basis van pitches, waarbij vooral de wil en ambities van de verenigingen centraal staan, is er een keuze gemaakt in de te ondersteunen verenigingen. Het betreft de volgende verenigingen en stichtingen: v.v. Beuningse Boys, De Basis, De Treffers, Music Meeting, Sportclub Woezik, SV Heumen, Theater ’t Mozaïek, TV Rapiditas, Union Hockey en Watersport Nijmegen.

De tien gekozen verenigingen en stichtingen zullen de komende twee jaar zelf aan de slag gaan met hun ambities en krijgen hierbij ondersteuning van verenigingsexperts en bankmedewerkers. Voor verenigingen die niet geselecteerd zijn voor deze eerste termijn (twee jaar) van de partnerships is er een mooi alternatief in de vorm van de Rabobank Clubkas Campagne die onlangs gestart is.

Nieuwe initiatieven

Zowel De Basis als Stichting Watersport Nijmegen zijn enthousiast over de samenwerking met de Rabobank. De Basis is een initiatief van de Nijmeegse band De Staat en andere ondernemers uit de muziekscene. Zij willen het oude Doornroosje omdopen tot een plek voor permanente oefenruimtes, opnamestudio’s, kantoren en een gastenverblijf. Dit doen ze zonder subsidies, waardoor er financiering nodig is. Hiervoor wordt er een crowdfunding actie opgezet. Peter Onstein, zelfstandig producent vertelt: "Alle plannen voor de verbouwing liggen klaar; nu gaan we aan de slag met de financieringscampagne. De Rabobank adviseert ons hierbij - zij weten als geen ander hoe je zo’n publiekscampagne uitrolt."
Bestuurslid van De Basis Torre Florim vult aan: "In plaats van zelf te investeren, helpt de bank De Basis investeerders te trekken. Dat levert per saldo meer op.”

Ook Stichting Watersport Nijmegen kijkt uit naar het partnership. Deze stichting omvat vijf watersportverenigingen – de roeiers van Phocas en RV De Waal, de kanoërs van NKSV De Batavier, Aeolus’ windsurfers en de zeilers van de Loefbijteren – en de Nijmeegse Reddingsbrigade. Samen zullen zij zich vestigen in het nieuwe watersportcentrum Bastion, gevestigd aan de Spiegelwaal.
Annelie Knoops van vereniging Batavier stelt dat samenwerking hiervoor zeer belangrijk is: "Advies om op termijn levensvatbaar te blijven, dáár hebben we nu wat aan. Met de raad en expertise van de Rabobank kunnen we een goede basis opzetten voor onze samenwerking.

Op de foto de tien door Rabobank Rijk van Nijmegen ondersteunde verenigingen tijdens de kickoff-meeting op 3 april.