Samenwerking Reddingsbrigade Nederland met Toyota

Reddingsbrigade Nederland is een samenwerking aangegaan met Toyota Nederland.

De overkoepelende organisatie adviseert lokale reddingsbrigades over gebruik van de beste materialen voor levensreddende acties. “De Land Cruiser is eenvoudigweg de beste optie”, aldus Koen Breedveld, algemeen directeur bij Reddingsbrigade Nederland, die als doel heeft het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood.

De samenwerking tussen Reddingsbrigade Nederland en Toyota Nederland houdt in dat ook regionale posten gebruik kunnen maken van de technische expertise en inkoopcondities. In nauwe samenwerking tussen Reddingsbrigade Nederland en de technische specialisten van Toyota Nederland zijn de Toyota Land Cruiser en Toyota Hilux geprepareerd voor het bijzondere gebruik. Uitgangspunten hierbij zijn maximale inzetbaarheid en duurzaamheid. Door deze aanpassingen gezamenlijk goed te ontwikkelen bespaart het de lokale post veel tijd en geld bij inzet van een nieuw strandvoertuig.

“Uit onze ervaring blijkt dat de Toyota Land Cruiser de beste investering is in vergelijking tot andere terreinauto’s”, vervolgt Breedveld. “De auto’s moeten tien jaar meegaan en met de Land Cruiser weet je gewoon dat dit ook gebeurt. Met andere terreinwagens mag je hopen dat ze het drie jaar volhouden. De Land Cruiser kun je na tien jaar fulltime dienst bij de reddingsbrigade nog prima verkopen, zo goed is-ie dan nog.”

“Als er één auto bestand is tegen de zwaarst denkbare omstandigheden, dan is dat de Land Cruiser”, vertelt Jan-Christiaan Koenders, algemeen directeur Toyota Nederland. “Niet voor niets wordt deze iconische Toyota wereldwijd succesvol ingezet tijdens reddingsoperaties in moeilijk begaanbaar gebied. Toyota heeft de Land Cruiser ontwikkeld om in dergelijke situaties levens te redden. Dankzij het oersterke ladderchassis kom je het zwaarste terrein in én hier weer uit.”