VriendenLoterij steunt met 56 miljoen euro

Dankzij VriendenLoterij-deelnemers kan de VriendenLoterij in 2021 een totaalbedrag van 56 miljoen euro schenken aan 62 organisaties die zich inzetten voor gezondheid en welzijn in Nederland en aan 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen.

Dorine Manson, Managing Director VriendenLoterij: “Door de gevolgen van corona is het belang van het werk van organisaties die zich hardmaken voor kwetsbare groepen in de samenleving alleen nog maar groter geworden. Daarom steunen wij dit jaar extra organisaties die zich inzetten voor belangrijke thema’s zoals armoede en kansengelijkheid in Nederland en ook die dat doen voor mensen die afhankelijk zijn van zorg op maat. We zijn onder de indruk van hoe adequaat en snel deze organisaties zich hebben aangepast aan de veranderende noden. Dat wij dankzij onze trouwe deelnemers miljoenen kunnen bijdragen aan deze organisaties is fantastisch.”

De VriendenLoterij maakt zich zorgen over de groeiende groep mensen en nieuw verwachte doelgroepen zoals zzp’ers, ondernemers en flexwerkers die door de gevolgen van de coronacrisis onverwacht te maken krijgen met schulden en de fysieke en mentale klachten die hier mee gepaard gaan. Daarom gaat de grootste schenking dit jaar (900.000 euro) naar Vereniging SchuldHulpMaatje. Met deze schenking kunnen zij meer vrijwilligers opleiden en zo 23.000 huishoudens persoonlijk begeleiden naar een schuldenvrij leven.

Een overzicht van alle schenkingen van de VriendenLoterij is te vinden op vriendenloterij.nl