Dave Dekker vanaf 1 februari commercieel directeur KNVB

Dave Dekker (36) is vanaf 1 februari 2023 de nieuwe commercieel directeur van de KNVB. Daarmee wordt hij eindverantwoordelijk voor de afdeling commercie en zal deel uitmaken van de directie. Hij volgt Jean Paul Decossaux op, die de voetbalbond verlaat.

Momenteel is Dave manager partnerships bij de KNVB. Hij werkt inmiddels 12 jaar bij de KNVB en heeft in deze periode verschillende (met name commerciële) functies bekleed.

“Voetbal heeft altijd een grote rol in mijn leven gespeeld. Het mooie van mijn positie is dat we met de inkomsten die we genereren met onze activiteiten en met de mooie (maatschappelijke) projecten met onze partners het voetbal vooruit kunnen helpen. Hierdoor kunnen we nog beter de doelen uit ons strategisch plan behalen door extra te investeren in bijvoorbeeld opleidingen, het amateurvoetbal en faciliteiten voor de nationale elftallen. De KNVB beschikt over een stevige commerciële basis en die gaan we de komende jaren verder uitbouwen. De markt is volop in beweging en we staan vooraan om op de nieuwe ontwikkelingen in te spelen”, aldus Dave Dekker.

Marianne van Leeuwen, namens de directie van de KNVB: “Jean Paul heeft heel veel voor de KNVB betekend. Hij heeft de bond op commercieel gebied geleid van een pioniersfase naar de huidige fase, waarin we het Nederlandse voetbal structureel financieel kunnen ondersteunen. Dave is in feite opgeleid bij de KNVB en kent zowel de organisatie als het speelveld als geen ander. Zijn startpunt als commercieel directeur is de huidige commerciële strategie en vandaaruit zullen nieuwe stappen worden gezet. Wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe baan.”

De afdeling commercie van de KNVB bestaat uit onder meer de onderdelen partnerships & sales (met daarbij de commercieel maatschappelijke programma’s), marketing, evenementen & travel en mediarechten.