Eline Danker naar Nationale Opera & Ballet

Met ingang van 1 mei 2014 wordt Eline Danker het nieuwe Hoofd Fondsenwerving & Relatiebeheer van Nationale Opera & Ballet.

Voorheen werkte zij als Managing Director bij Walt Disney Studios Benelux en als Commercieel Directeur bij Stage Entertainment en in haar laatste functie als Hoofd Business Development bij EYE filmmuseum. "Met haar ruime ervaring in diverse commerciële functies is zij uitstekend gepositioneerd om een breder draagvlak voor Nationale Opera & Ballet te creëren, het relatiebeleid van de organisatie te versterken en (financiële) partnerships aan te gaan met particulieren, het bedrijfsleven en maatschappelijke spelers", laat het Nationale Opera & Ballet weten.

"We zijn heel blij met de komst van Eline Danker als Hoofd Fondsenwerving & Relatiebeheer. Voor een grote culturele organisatie is partnership met particulieren en het bedrijfsleven van groot belang. Niet alleen wat betreft de financiële bijdrage maar ook wat betreft morele steun en het creëren van een breder draagvlak. Met Eline Danker verwachten we dit beleid verder uit te bouwen en het ondernemerschap goed in de organisatie te kunnen implementeren. Wij verheugen ons op haar komst vanaf 1 mei aanstaande.''

Eline Danker: ''Ik vind het een eer om te gaan werken bij Nationale Opera & Ballet, een topinstituut zowel in Nederland als daarbuiten. Ik verheug me erop om een bijdrage te kunnen gaan leveren aan het succes, juist op het moment waarop drie partijen (opera, ballet en theater) verder hun krachten bundelen."