Eredivisie CV versterkt zich met Bas Raemakers

Bas Raemakers gaat bij de Eredivisie CV aan de slag als Head of International Commerce & Strategy. De 37-jarige Schiedammer werkt op dit moment als Manager Partnerships bij Feyenoord en maakt op 1 april 2022 de overstap naar Zeist.

Jan de Jong, algemeen directeur van de Eredivisie CV, over de aanstelling van Bas Raemakers: ,,We zijn verheugd met de komst van Bas en zien uit naar een mooie samenwerking. De Eredivisie staat op een punt waar diverse kansen en uitdagingen zich aandienen: een nieuw mediacontract, de buitenlandverkoop, de NL League, de ambitie om de zesde competitie van Europa te worden en de wens om sportief en commercieel flink te groeien. We zochten een kandidaat die in staat is en helpt om de goede koers uit te stippelen en de juiste keuzes te maken, uiteraard in goed en nauw overleg met de achttien clubs die actief zijn in de Eredivisie. Bas Raemakers brengt uitgebreide kennis, kunde en ervaring met zich mee waarmee ook andere clubs nu van kunnen profiteren, is een zeer gewaarde collega binnen ons vakgebied en heeft een rijke staat van dienst bij Feyenoord.”

"Hij gaat nu eerst en vooral een belangrijke rol spelen in de internationale positionering van het Nederlandse voetbal, een van de projecten die op korte termijn extra aandacht verdient. Tegelijkertijd zullen we in overleg met de clubs bepalen naar welke andere thema’s onze aandacht de komende jaren uitgaat naast de realisatie van de NL League. Met het tijdspad richting het einde van de huidige mediadeal in ons achterhoofd (2025, red.) weten we dat we belangrijke commerciële vraagstukken de komende jaren het hoofd moeten bieden. In dat perspectief is zijn komst een zeer welkome versterking van en voor onze organisatie”, aldus De Jong.

Bas Raemakers, die in dienst zal treden als Head of International Commerce & Strategy, over zijn overstap: ,,Ik heb elf prachtige jaren bij Feyenoord gehad en ik wil mijn collega’s in Rotterdam bedanken voor de kansen die ze mij de afgelopen jaren hebben geboden. Het is een geweldige tijd geweest. Vanuit mijn rol bij Feyenoord ken ik de Eredivisie-organisatie en de collega-clubs en ik kijk ernaar uit om vanuit een centrale rol mijn bijdrage te leveren aan de groei van het Nederlandse voetbal. Tijdens de gesprekken de afgelopen periode is mijn enthousiasme over deze kansen alleen maar gegroeid en ik ben blij met het vertrouwen dat de Eredivisie in mij heeft gesteld.”

"Er zijn diverse thema’s die aandacht vragen, waaronder de internationale positionering van de Eredivisie. In overleg met de clubs zullen we bepalen waar we ons op gaan concentreren, waarbij je kunt denken aan de stadionbezetting op lange termijn, kennisdeling binnen de competitie en nieuwe commerciële ontwikkelingen. Het is mijn ambitie om in die dossiers van meerwaarde te zijn voor de clubs en om te zorgen voor de gewenste commerciële groei.”