Ernst Boekhorst nieuwe manager Nederlands Elftal Heren Hockey

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond heeft Ernst Boekhorst aangesteld als manager van het Nederlands Elftal Heren. In de staf van bondscoach Jeroen Delmée neemt Boekhorst (52 jaar) de functie over van Rick Volkers. Volkers moest vanwege drukke werkzaamheden zijn taken begin september noodgedwongen neerleggen.

Ernst Boekhorst is geen onbekende in de Nederlandse hockeywereld. Als manager Brand, Sponsoring & Foundations bij ABN AMRO (tot 1 december 2022) is Boekhorst ruim 15 jaar verantwoordelijk voor de sponsoring van onder andere diverse (Hoofdklasse)verenigingen en (internationale) hockeyactiviteiten waaronder de Euro Hockey League. Zelf kwam Boekhorst uit voor Tempo 41 (Zwolle), Hattem en HGC. Met Heren 2 van die laatste vereniging werd hij tweemaal Nederlands Kampioen bij de Reserveteams.

Ernst Boekhorst blijft in elk geval tot en met het WK Hockey voor Herenteams (13 tot en met 29 januari, India) betrokken bij het Nederlands Elftal Heren. Het team van Delmée speelt tijdens het WK in poule C met Nieuw-Zeeland, Maleisië en Chili als tegenstanders.

Foto: Hannie Verhoeven