Ernst Boekhorst nieuwe voorzitter Bestuursraad Ajax

Bij de Buitengewone Algemene Ledenvergadering (BALV) van de Vereniging Ajax is Ernst Boekhorst als nieuwe voorzitter gekozen.

Boekhorst was lange tijd hoofd Brand, Sponsoring en Foundation bij ABN AMRO. Na zijn vertrek is hij teammanager van het mannenteam van de hockeybond.
De nieuwgekozen Bestuursraad bestaat verder uit John Busink, Marjon Eijlers, Giovanni Fränkel, Sirik Goeman, Pim van Dord en René Zegerius. De nieuwe Bestuursraad wordt aangesteld voor een periode van drie jaar. Verder is de Vereniging voornemens op korte termijn twee extra bestuursleden aan de Bestuursraad toe te voegen: Edo Ophof en Christian Visser. Zij zullen tot die tijd al als adviseur bij de Bestuursraad betrokken zijn.

Het nieuwe bestuur van de Vereniging vervangt de Bestuursraad die tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) van woensdag 24 mei jl. zijn positie ter beschikking stelde. Voorzitter Frank Eijken stelde destijds in een verklaring aan de leden dat zijn Bestuursraad geen steun voelt voor het gevoerde beleid. De vorige Bestuursraad is tot 1 september aangebleven om lopende zaken af te handelen.

De Bestuursraad treedt, namens de Ajax Vereniging, met 73 procent van de aandelen op als grootaandeelhouder van de NV Ajax. Daarnaast is de Bestuursraad verantwoordelijk voor de benoeming van de Raad van Commissarissen (RvC).