Jan Knaap versterkt Fonds Gehandicaptensport

Jan Knaap gaat per 1 maart 2020 het kernteam van Fonds Gehandicaptensport als manager partnerships versterken en wordt daarmee verantwoordelijk voor business development, zakelijke- en particuliere relaties.

Jan Knaap was Founding Partner van reclamebureau Etcetera. Het bureau groeide in de periode 1991-2009 uit tot één van de toonaangevende bureaus van Nederland. In de periode dat Jan Knaap partner was zijn spraakmakende campagnes ontwikkeld zoals OHRA’s Paarse Krokodil. Na Etcetera is Jan actief geweest in diverse vrijwilligersfuncties zoals bestuurslid VEA, programma voorzitter MWG congres Het Experiment, voorzitter van Het ReclameArsenaal, voorzitter Effie Awards & AMMA Media Awards. Jan is actief marathonloper en buddy bij stichting Running blind. Jan is actief geweest voor Stichting Run4Schools op het gebied van funding&partnerships.

Het kernteam Fonds Gehandicaptensport bestaat naast directeur Nike Boor uit manager strategie Monica van Harn en manager voorlichting & bestedingen Karin de Graaf. Met een betrokken, inspirerende en ervaren ondernemer als Jan wil FGS versneld meer betekenis geven aan de purpose om voor de 1,7 miljoen mensen met een handicap sporten ook de normaalste zaak van de wereld te laten zijn. En dat uiterlijk in 2030.

“Vooroordelen wegnemen, empowerment toevoegen, daar geloof ik in", zegt Jan Knaap. "De sporter die zich niet door een handicap laat beperken is voor mij de mooist denkbare doelgroep om voor te werken. Zo maakte ik via Nationale Nederlanden kennis met 1% FairShare. Een pracht concept. Als buddy van een blind runner kan ik mij goed verplaatsen in de wereld van deze unieke sporters. Samen finishten we bij veel Nederlandse hardloopevents. De apotheose was de New York Marathon in 2019. Dan is er geen verschil alleen maar gelijkwaardigheid. Ik kijk er naar uit om met sportieve bedrijven en merken unieke partnerships te ontwikkelen die er zowel maatschappelijk, commercieel, intern en voor de unieke sporters zelf toe doen.”

Nike Boor: “Jan Knaap is een goede bekende van zowel het Fonds als van de marketingcommunicatiewereld. Met zijn reclamebureau Etcetera heeft hij ons in het verleden geadviseerd op communicatiegebied. Daarnaast in de afgelopen jaren, als lid van Comité van Inspiratie, ons op meerdere fronten ondersteund. Voor Stichting Run4Schools heeft hij mooie partnerships opgezet in zowel Nederland als Zuid-Afrika. Jan verrijkt ons team met zijn visie op partnerships; het platform Uniek Sporten (unieksporten.nl) zal daarbij een grote rol spelen."