Jean Paul Decossaux versterkt Soufiane Touzani’s FC Straat als strategisch adviseur

FC Straat, het initiatief van presentator en creator Soufiane Touzani dat jongeren inspireert met spectaculair straatvoetbal op zijn populaire YouTube-kanaal TouzaniTV, heeft aangekondigd dat voormalig commercieel directeur van de KNVB, Jean Paul Decossaux, zich bij het team heeft aangesloten als strategisch adviseur.

Jean Paul Decossaux heeft bijna twee decennia lang bij de KNVB gewerkt, waarvan sinds 2009 als commercieel directeur. Na een succesvolle carrière bij de voetbalbond kondigde Decossaux eind vorig jaar zijn afscheid aan. Met zijn enorme ervaring en expertise zal hij zich bij FC Straat richten op het creëren van nieuwe samenwerkingsverbanden en het strategisch meedenken over de groei van de organisatie.

TouzaniTV, het YouTube-kanaal van Soufiane Touzani, heeft al meer dan 1.100.000 miljoen abonnees bereikt. Deze groeiende community wordt op organische wijze aangetrokken door de inspirerende content van FC Straat, waarbij ze van watchtime naar playtime gaan en actief betrokken raken bij het straatvoetbal.

FC Straat heeft al indrukwekkende prestaties geleverd en is momenteel de grootste online voetbalclub van Nederland met meer dan 50.000 leden. Op TouzaniTV heeft de FC Straat League al 25.000.000 organische views behaald. Het heeft een grote fanbase weten op te bouwen, die vol enthousiasme supporter zijn geworden van de nieuwe helden van het straatvoetbal. Met de toetreding van Jean Paul Decossaux als strategisch adviseur zal FC Straat nieuwe hoogten kunnen bereiken en verdere successen kunnen behalen.

"Ik ben ontzettend blij dat Jean Paul Decossaux zich bij FC Straat heeft aangesloten als strategisch adviseur", aldus Soufiane Touzani, oprichter van FC Straat. "Zijn uitgebreide ervaring en brede netwerk zullen van onschatbare waarde zijn bij het verder uitbouwen van FC Straat en het realiseren van onze ambitieuze doelen. Samen zullen we jongeren blijven inspireren en hen de kracht van straatvoetbal laten ervaren."

Jean Paul Decossaux voegt toe: "Ik ben al vanaf de start van FC Straat heel enthousiast op de manier waarop jongeren middels content gebonden worden en vanuit daar worden aangespoord om lekker zelf te gaan voetballen op straat. De ontwikkeling van skills op straat is een bewezen route voor de verdere ontwikkeling van zowel het straat- als veldvoetbal. Ik hoop, gezien mijn achtergrond, een positieve bijdrage te leveren aan het aantal participerende kinderen en een sterke groei van het aantal locaties en zo nog veel meer kinderen te inspireren meer te gaan bewegen, hun dromen na te jagen en hun passie voor voetbal te ontdekken."