Justin Goetzee weg bij Jumbo-Visma

Justin Goetzee heeft per 1 oktober zijn functie als algemeen directeur van schaats- en wielerploeg Jumbo-Visma neergelegd. Begin dit jaar kwam de Bredanaar over van voetbalclub NAC Breda om leiding te geven aan de overkoepelende BV van de twee sportploegen. In die rol stond hij voor de uitdaging om de unieke samenwerking tussen beide ploegen te intensiveren en verder uit te bouwen.

Door een verschil van inzicht over de toekomstige organisatie voelde Goetzee zich genoodzaakt te vertrekken bij Team Jumbo-Visma. Richard Plugge, op dit moment directeur van de wielerploeg van Team Jumbo-Visma, neemt zijn functie over.

Justin Goetzee over zijn vertrek: “Ik zag mijn rol bij Team Jumbo-Visma als een geweldige uitdaging en heb die ook vol enthousiasme aangegrepen. In de intensieve gesprekken voorafgaand aan mijn aantreden hebben we gezamenlijk een toekomstvisie vastgesteld. Maar gaandeweg het traject werd mij steeds duidelijker dat er verschillende beelden bestaan bij de implementatie van deze visie. Daaruit heb ik geconcludeerd dat het beter is om afscheid te nemen. Uiteraard vind ik dit erg jammer, maar in zo’n situatie moet je vooral eerlijk zijn naar jezelf en de rest van de organisatie.”

Richard Plugge neemt de functie van algemeen directeur van Team Jumbo-Visma over van Justin Goetzee. Plugge is al directeur van de wielerploeg van Team Jumbo-Visma. De directie van de overkoepelende BV bestaat verder uit Jac Orie (sportief directeur ICE) en Merijn Zeeman (sportief directeur ROAD). In sportief opzicht verandert er niets in de twee sportploegen.

Ton van Veen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Team Jumbo-Visma: “Wij betreuren het vroegtijdige vertrek van Justin Goetzee, maar respecteren zijn besluit. In de korte tijd dat Justin bij Team Jumbo-Visma werkzaam is geweest, heeft hij met veel enthousiasme een aantal zaken in gang gezet waar wij succesvol op voort kunnen bouwen. Ik wil Justin bedanken voor zijn bijdrage en veel succes toewensen in zijn verdere carrière. Tegelijkertijd spreek ik mijn vertrouwen uit in Richard, Jac en Merijn en wens hen veel succes bij het realiseren van de mooie en ambitieuze plannen die voor ons liggen.”