KNCB benoemt Milena van Not tot algemeen directeur

De Koninklijke Nederlandse Cricket Bond heeft Milena van Not tot algemeen directeur benoemd.

Milena van Not (1969) heeft een achtergrond als hockeyspeelster en -coach bij Bloemendaal en HGC, maar cricket is voor haar geen onbekende sport: ze groeide op in een ‘cricket minded’ gezin. Na haar actieve hockeycarrière gaf Van Not tien jaar leiding aan het Sponsoring en Partnership-team van Unilever in de Benelux. In deze functie heeft zij een breed en internationaal netwerk weten op te bouwen en beklonk zij voor Unilever onder andere deals met de KNVB, NOC*NSF, het Koninklijk Concertgebouw Orkest en diverse maatschappelijke instellingen. Hierna werkte Van Not onder meer bij het sportmarketingbureau 2Basics en gaf zij leiding aan HELDEN Media. In de afgelopen jaren was zij als zelfstandig marketeer actief voor onder meer Volvo en sportmanagement- en communicatiebureau Wasserman, dat zich wereldwijd bezighoudt met sport, het begeleiden van sporters en sportevenementen.

Binnen het KNCB-bondsbureau in Nieuwegein zal Milena de functie van Jaap Wals overnemen, die in de afgelopen jaren de functie van algemeen directeur a.i. heeft vervuld. Van Not: “Ik kijk er naar uit om de reeds ingezette professionaliseringsslag op het KNCB-bondsbureau voort te zetten. Tegelijkertijd zie ik het als mijn belangrijkste doelstelling om samen met de Regional Development Officers én de cricketverenigingen een aanzienlijke groei te realiseren op het gebied van het aantal leden. Daarnaast wil ik nog veel meer jeugd, vrouwen, mannen en vooral sportfans in Nederland laten kennismaken met een van de grootste sporten op aarde”. Van Not sluit af met: “Ik ben ervan overtuigd dat mijn netwerk en ervaringen van substantiële waarde zijn binnen mijn functie als algemeen directeur. We gaan met het bestuur, het bondsbureau en alle verenigingen in Nederland de uitdagingen aan die voor ons liggen.”

Betty Timmer, voorzitter van de KNCB, is ook zeer verheugd met de aanstelling van Van Not. “Met een sportieve en professionele achtergrond zoals die van Milena, heb ik er alle vertrouwen in dat wij met haar een uitstekend algemeen directeur voor de KNCB hebben weten vast te leggen. Het afgelopen jaar was er, net zoals voor alle andere sportbonden in Nederland, een om snel te vergeten. Maar zowel onze nationale als de internationale cricketagenda voor 2021 én 2022 is er, COVID-19 willing, een om naar uit te kijken.”