Lobke Berkhout sponsormanager bij Nederlandse Loterij

Voormalig Olympiër Lobke Berkhout is sinds 1 februari 2022 sponsormanager bij Nederlandse Loterij. In haar nieuwe functie houdt zij zich bezig met verschillende sponsorship-accounts, waaronder het partnership met TeamNL. Daarnaast vervult ze een rol richting alle sportbonden die via NOC*NSF de jaarlijkse afdracht van Nederlandse Loterij ontvangen.

Nederlandse Loterij steunt niet alleen de Nederlandse sport met haar jaarlijkse afdracht, maar stelt ook ex-topsporters in staat om invulling te geven aan hun maatschappelijke carrière.

Berkhout over haar nieuwe uitdaging: “Ik ben ontzettend blij en trots dat Nederlandse Loterij mij deze kans geeft. Het is voor mij een heel gave stap om op deze manier de arbeidsmarkt in te stappen en dicht bij mijn passie voor sport te blijven. Als actieve sporter was ik mij altijd goed bewust van de sponsors en partners die het voor ons mogelijk maken om fulltime onze dromen te kunnen najagen. Met deze ervaring wil ik graag het sponsoringteam van Nederlandse Loterij versterken. Zodat we met elkaar kunnen bouwen aan nog meer bewustwording en sportbeleving.”

Lobke Berkhout deed mee aan maar liefst drie Olympische Spelen. In 2008 in Beijing won ze met Marcelien de Koning een zilveren medaille in de 470-klasse. Vier jaar later stond ze in Londen wederom op het podium, dit keer met Lisa Westerhof. Ze wonnen daar een bronzen medaille. In 2012 stopte ze met zeilen. Tot 2018 was ze onder meer lid van de atletencommissie van NOC*NSF. Daarna blies ze haar Olympische droom nieuw leven in met Afrodite Zegers, om in 2021 haar topsportloopbaan definitief te beëindigen na de zeilrace in Tokio. Berkhout was ook vijf keer wereldkampioen in de 470-klasse. Daarmee is zij een van de meest succesvolle Nederlandse zeilers.

Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij via NOC*NSF een groot deel van haar resultaat aan de Nederlandse sport. In 2020 was dat een bedrag van 45,2 miljoen euro.
Nederlandse Loterij is partner van TeamNL en heeft aanvullende sponsorships met onder meer de KNWU en de KNSB. De spelmerken Staatsloterij en TOTO zijn partner van de KNVB. TOTO is ook naamgevend hoofdsponsor van de TOTO KNVB Beker en is sponsor van 15 voetbalclubs in de Eredivisie, Eerste Divisie en Eredivisie Vrouwen.