Nieuwe functie Mario Kadiks binnen Golazo

De 40ste editie op 24 oktober wordt de laatste NN Marathon Rotterdam onder regie van Mario Kadiks. De CEO van Golazo Sports Nederland krijgt op eigen verzoek binnen het bedrijf een nieuwe functie. Kadiks (62) gaat een belangrijke adviseursrol vervullen en zal zich onder meer bezighouden met de strategische ontwikkeling van het Europese sport- en gezondheidsbedrijf.

Kadiks is sinds september 1985 organisator van de NN Marathon Rotterdam. Het destijds noodlijdende evenement (er was aanvankelijk zelfs geen geld voor inschrijfformulieren) ontwikkelde zich onder zijn aanvoering tot een professioneel geleid, financieel gezond, innovatief en internationaal hooggewaardeerde race & loopbelevenis annex volksfeest.

Na het samengaan met Golazo in 2014 leidde Kadiks op voortvarende wijze de Nederlandse tak van het bedrijf. Het aantal evenementen groeide sindsdien van vier naar vijftig. De NN Marathon Rotterdam, ooit begonnen met 265 deelnemers, telt inmiddels bijna 50.000 inschrijvingen. Ook de NN CPC Loop Den Haag is steeds meer tot bloei gekomen.
De door de coronapandemie naar komend najaar uitgestelde jubileumaflevering is de 35ste NN Marathon Rotterdam waarbij Kadiks als organisator is betrokken. Op zichzelf een unieke prestatie in de grillige sportwereld.

Bob Verbeeck, de Belgische oprichter, eigenaar en CEO van de Golazo Groep: "Wij begrijpen en respecteren het besluit van Mario om zich na zo vele jaren terug te trekken uit zijn uitvoerende rol. Hij is één van de grondleggers van het succes en groei van Golazo Nederland en daar wil ik hem uitdrukkelijk voor bedanken. We zijn ook erg blij dat we de samenwerking met Mario kunnen voortzetten en dat hij zijn waardevolle expertise in dienst stelt van de verdere de ontplooiing van ons bedrijf."
Kadiks heeft van Golazo een belangrijke stem gekregen in de keuze van zijn opvolger. Op korte termijn volgt daarover nadere informatie.

Golazo Groep (opgericht in oktober 1990) is een sport- en gezondheidsbedrijf met één heel duidelijke missie: een gezondere en gelukkigere samenleving creëren door iedereen minstens dertig minuten per dag te laten bewegen. Golazo focust op recreatieve en topsportevenementen (ook virtueel), op sporttechnologie en op consultancy. De groep is momenteel hoofdzakelijk actief in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en stelt 450 mensen te werk. Eind 2019 telde Golazo meer dan 1,5 miljoen deelnemers aan ruim duizend evenementen. Enkele van de bekendere evenementen zijn, behalve de NN Marathon Rotterdam en de NN CPC Loop Den Haag, de Allianz Memorial Van Damme, de AG Antwerp 10 Miles, de BinckBank Tour en de Marmotte Granfondo.

Foto: Pim Ras