Promotie voor Menno Geelen

De raad van commissarissen van Ajax wil Menno Geelen (36) voordragen als statutair directeur. Dat meldt De Telegraaf.

De algemene vergadering van aandeelhouders beslist 16 november over de voordracht van de nu titulair directeur tot statutair directeur. Dat blijkt uit de agenda van de vergadering. Als Geelen straks statutair directeur wordt krijgt hij tekenbevoegdheid en wordt hij hoofdelijk aansprakelijk voor beleid.

Geelen trad in augustus 2010 in dienst van Ajax als accountmanager op de sponsorafdeling. Drie maanden later ging hij al leiding geven aan de afdeling. In 2013 werd Geelen hoofd commercie en op 1 november 2016 commercieel directeur, titulair. Vorig jaar werd Geelen geëerd als Sponsor Personality van het Jaar en werd hij door ’Leaders in Sport’ verkozen tot een van de meest getalenteerde topmannen in de sport in de categorie sales.

Samen met Edwin van der Sar en toenmalig directeur Michael Kinsbergen is Geelen verantwoordelijk voor de miljoenendeals met Ziggo en ABN Amro. Daarna zorgde hij onder meer voor de buitenlandse expansie en het openbreken, opwaarderen en verlengen van het sponsorcontract met Adidas. De sponsorinkomsten van Ajax bedragen inmiddels zo’n 29 miljoen euro per jaar.