Reineke Boot weg bij Volvo Ocean Race

Reineke Boot heeft besloten om te vertrekken bij de Volvo Ocean Race en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Boot was sinds 2013 werkzaam bij de race, de laatste tijd als Hoofd Business Development en Sustainability Partnerships.

In een uitgebreide mail laat ze weten dat het een moeilijke beslissing was, en misschien "vreemd juist aan het begin van een nieuwe race. Maar vanuit business Development perspectief ligt de focus al op de volgende editie. Het sustainabilityprogramma voor de huidige race is al geïmplementeerd. Dat maakt het nu een juist moment om te stoppen en plaats; te maken voor een nieuw iemand met nieuwe ideeën."

Boot is er trots op dat het is gelukt om in de huidige race twee Nederlandse boten te laten deelnemen en dat de race zal finishen in Den Haag. De toevoeging van het sustainability programma aan haar takenpakket speelde een belangrijke rol in haar besluit om na de editie van 2014-15 te blijven. Ze is trots dat het programma nu al een groot succes is met nog enorm veel potentieel. Boot zal tot het einde van het jaar beschikbaar blijven voor de race om te zorgen voor een soepele overgang naar haar opvolger. Hoewel ze nog niet weet wat ze precies gaat doen zal dat het liefst in de rol zijn van consultant voor bedrijven en organisaties bij het creëren en implementeren van partnerships op het gebied van social engagement.