Topvrouwen in RvC vrouwenvoetbal

Nicole Edelenbos (foto), Jacqueline Smit, Barbara Barend en Maureen Schlejen-Peeters zijn de topvrouwen die de Raad van Commissarissen van de onlangs opgerichte Coöperatie Eredivisie Vrouwenvoetbal (CEV) gaan versterken.

De oprichting van de CEV is een gezamenlijk; initiatief van de Eredivisie Vrouwen Clubs en de KNVB om kwalitatief een belangrijke stap voorwaarts te zetten met de Eredivisie Vrouwen. De nieuwe CEV gaat de gezamenlijke sportieve en commerciële belangen van de clubs behartigen. Op die manier wil de CEV een echt topsport-klimaat creëren voor alle vrouwen die uitkomen in de Eredivisie Vrouwen. "We geloven in onze Eredivisie Vrouwen missie en zien ons gesterkt door de overweldigende hoeveelheid Oranjefans die het komende Women’s Euro willen bezoeken en de daaraan gekoppelde grote aandacht in de media voor de Oranje Leeuwinnen. Veranderd positiever imago Vrouwenvoetbal vergroot kans op succes", zegt de CEV.

"Vrouwenvoetbal aan de top is topsport met een eigen karakter. Onze speelsters in de Eredivisie spelen aantrekkelijk voetbal en staan; ontwapenend; dicht bij hun fans.; Die combinatie schept kansen die wij met de CEV willen benutten. Daarbij slaan we samen met de KNVB een nieuwe weg in om de gehele vrouwenlinie beter te vertegenwoordigen en te gaan organiseren met meer rendement vanuit en voor de deelnemende clubs,” zegt Nicole Edelenbos als voorzitter van de RvC. "Met deze vier namen maken we het RvC-team compleet naast RvC lid Rob Reiienga. Ze zijn toppers binnen hun eigen vakgebied, die niet alleen van voetbal houden maar ook hun mannetje staan als het gaat om de vrouwenzaak. Samen gaan we met veel plezier aan de slag om de CEV directie en de clubs te ondersteunen,” vult Nicole enthousiast aan.