3M stopt als hoofdsponsor Olympia’s Tour

Olympia’s Tour moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. 3M, dat de afgelopen twee jaar de oudste rittenkoers van Nederland sponsorde, heeft aangegeven andere keuzes te willen maken en beëindigt de samenwerking.

Koersdirecteur Thijs Rondhuis geeft zichzelf acht weken de tijd om nieuwe financiering te vinden voor de ronde die vanaf 2016 als internationale beloftenkoers wordt georganiseerd. Wanneer hij geen hoofdsponsor weet te vinden gaat de editie van dit jaar (5 tot en met 10 september) niet door.

"Daarmee vervullen we weer de rol, die we van oudsher hebben: Nederlands talent een podium bieden om zich te profileren aan teams, publiek en media. Door een beloftenkoers te worden, is dat profiel weer scherper neer gezet. Een keuze die bij de teams en de betrokken gemeenten, die als etappeplaats dienen, zeer enthousiast is onthaald. Onze eerste echte belofteneditie in 2016 was een schot in de roos. Op twee weken van het wereldkampioenschap zagen we de internationale top onder de 23 jaar op de toppen van hun kunnen aan het werk. Naast de Nederlandse continentale en clubploegen stonden er negen nationale selecties aan het vertrek. Niet voor niets gebruikte de latere wereldkampioen Halvorsen onze ronde om vorm op te doen richting het WK in Qatar."

De betrokken gemeenten zorgen echter voor een deel van het mogelijk maken van een zesdaagse etappekoers door Nederland. Rondhuis: "Een ander deel moet komen van de shirtsponsors van de klassementen en in het bijzonder van een hoofdsponsor. We zoeken naar een bedrijf dat affectie heeft met de sport en/of de ontwikkeling van talent. En bieden een internationaal podium met een wedstrijd die vooral in eigen land enorm veel goodwill geniet onder de sportliefhebbers."

De komende editie vindt plaats van 5 tot en met 10 september. De organisatie verwacht de komende weken het etappeschema volledig in te vullen.