ABN AMRO, M Line en Sublime ondersteunen Uniek Sporttalent Verkiezing

ABN Amro, M-Line en Sublime zijn sponsor van de Uniek Sporttalent Verkiezing, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport. Dit jaar zetten ze samen met verschillende topsporters een streep door beperking en onderstrepen ze talent.

Tijdens de Uniek Sporttalent Verkiezing kan iedereen met een beperking genomineerd worden als Uniek Sporttalent. In de campagne van de verkiezing wordt er met de slogan “Zet een streep door beperking en onderstreep talent” samen met verschillende topsporters aandacht gevraagd om de nadruk te leggen op het talent van de unieke sporters in plaats van de beperking. Zo zegt Olympisch Kampioen Kjeld Nuis: “Iedereen is beperkt op zijn of haar eigen manier. Alleen wordt er bij mij nooit naar mijn beperkingen gekeken, maar ligt de focus altijd op mijn talent. Maar ook ik heb mijn beperkingen, zo ben ik bijvoorbeeld door mijn topsport altijd bang om ziek te worden. Daarentegen kijkt iedereen bij Sara eerst naar haar handicap en niet naar haar talent. Daar moet verandering in komen! Ik zet een streep door beperking en onderstreep talent. Daarom nomineer ik Sara als Uniek Sporttalent.“

Naast Kjeld Nuis hebben ook nog BMX-kampioen Niek Kimmann, volleybalster Laura Dijkema en keepster van het Nederlands handbalteam Tess Wester hun Unieke Sporttalent genomineerd.

1% Fairshare partners

ABN Amro, M-Line en Sublime zijn 1% fairshare partners van Fonds Gehandicaptensport en ondersteunen daarmee diverse projecten binnen de gehandicaptensport. Zo vertelt Sebastiaan van Rijnsoever, Algemeen Directeur van Sublime: “Met Sublime willen we een podium en inspiratie bieden voor vooruitgang en optimisme in de wereld. We bereiken met ons radiostation en onze digitale kanalen wekelijks zo’n 400.000 Nederlanders. Het is geweldig om hiermee deze indrukwekkende sporters en de voorbeeldrol die ze in onze samenleving spelen, meer zichtbaarheid en impact te bieden. Wij zijn enorm trots om partner van Uniek Sporttalent te mogen zijn!”

Tot 16 september kunnen gehandicapte sporters op de website www.unieksporttalent.nl genomineerd worden in drie verschillende categorieën (lichamelijk, verstandelijk en teams) om mee te doen aan de strijd voor de titel: Uniek Sporttalent 2019. Op basis van het aantal stemmen en het oordeel van een deskundige jury, bestaand uit o.a. Esther Vergeer, John van den Brom, Yvonne van Gennip en Jetze Plat wordt de winnaar per categorie gekozen. De Uniek Sporttalent Award wordt uitgereikt tijdens het gala van de Gehandicaptensport in de Johan Cruyff Arena op 29 oktober aanstaande.