Ajax en Adidas gaan strategisch samenwerken

Ajax en Adidas gaan samen het nieuwe millennium in. Vanaf juli 2000 gaat de vijfjarige samenwerking tussen Ajax en Adidas van start, waarbij beide partijen een nationaal en internationaal marketingprogramma voor ogen hebben. Vandaag zal de samenwerking tussen adidas en Ajax officieel worden bekrachtigd.

Adidas kleedt vanaf juli 2000 alle elftallen van Ajax in Amsterdam. Dat betekent dat niet alleen de professionele voetballers Adidas-producten gaan dragen en gebruiken; ook de amateur-elftallen en de jeugdspelers zullen het wereldberoemde merk dragen.

Ajax is verheugd dat een gerenommeerd en authentiek sportmerk als Adidas gekozen heeft om met Ajax samen te werken op het gebied van sportmarketing. Het beleid van Adidas is erop gericht met een aantal Europese topclubs intensieve samenwerkingsverbanden aan te gaan. Real Madrid, AC Milan, Bayern München en Olympique Marseille gingen Ajax al voor.

De huidige kledingsponsor van Ajax, Umbro, heeft in een eerder stadium de rechtsgeldigheid van het contract tussen Ajax en Umbro betwist. Ajax heeft het daarop volgende kort geding gewonnen. Umbro werd, op 23 september van dit jaar, door de rechter veroordeeld het sponsorcontract na te komen. Umbro heeft Ajax daarna laten weten zich niet bij de uitspraak van de rechter neer te leggen en is in hoger beroep gegaan. De basis voor een constructieve samenwerking tussen Ajax en Umbro was daarmee niet meer aanwezig. Ajax heeft vervolgens het contract met Umbro per 1 juli 2000 ontbonden.

In april 2000 zullen Ajax en Adidas in een gezamenlijk persconferentie de samenwerking verder uiteenzetten.