Ajax opent eigen kantoor in China

Ajax heeft naast een kantoor in de VS ook een eigen kantoor geopend in Guangzhou, China. Vanuit hier gaat Ajax zijn activiteiten in de regio Azië-Pacific leiden. Het kantoor is gevestigd op het complex van partnerclub Guangzhou R&F FC.

Naast Amsterdam en New York City is Guangzhou de 3e stad waar Ajax een eigen kantoor heeft. Eerder deze week kondigden Ajax en Guangzhou R&F een uitbreiding van hun partnership aan. Het Ajax-team bij R&F wordt met 3 extra leden versterkt.

“Dit gebied is al een decennium heel belangrijk voor ons,” legt Ajax-directeur Edwin van der Sar uit, “Het is belangrijk om een lokaal punt in de regio te hebben. Op die manier komen we dichter bij onze partners en doen we meer kennis op, om beter werk te kunnen leveren. Bovendien is de markt in alle opzichten booming en vol met potentieel. Met een nadrukkelijkere aanwezigheid geloven wij in de toekomst van Ajax’ ontwikkeling in deze regio.”

Ajax heeft in het nieuwe kantoor in Guangzhou een overeenkomst getekend met Bloomberg Businessweek China. Het mediabedrijf (afgeleide van de Amerikaanse Bloomberg Businessweek) wordt in China de Official Business Media Partner van Ajax. Ajax geeft toegang tot exclusieve content, die verspreid wordt via de magazines en online platformen van Bloomberg. Het gaat vooral om verhalen over de zakelijke/professionele kant van het voetbal.

Edwin van der Sar-stadion

Ajax en Guangzhou R&F FC begonnen hun samenwerking op het gebied van jeugdontwikkeling begin 2018. In de vorige overeenkomst leverde Ajax 4 stafleden aan Guangzhou R&F. Op dit moment heeft Ajax 8 stafleden in totaal (7 leden van de technische staf en 1 partnership coördinator) werkzaam bij de R&F Football Academy, die zich richt op het ontwikkelen van de jeugdopleiding. De inkomsten uit de overeenkomst met Guangzhou R&F FC behoren tot de hoogste die de club heeft, na de samenwerking met Ziggo en adidias.

Als blijk van respect heeft de R&F Football Academy de naam van hun hoofdstadion veranderd in “Edwin van der Sar Stadium”. Na de tekenceremonie opende Edwin van der Sar het stadion voor het oog van studenten en docenten. Na afloop nam hij met de studenten deel aan een interactieve clinic in het hernoemde stadion.

Edwin van der Sar, directeur van AFC Ajax: “We zijn blij en trots op de uitbreiding van dit partnership. Het toont de tevredenheid en het vertrouwen van onze Chinese partner, en het is duidelijk dat we ons werk op hoog niveau doen. We zijn dankbaar voor een eerbare partner als Guangzhou R&F.”

Nicky Wong, Vice President van Guangzhou R&F: “We hebben veel waardering voor de toewijding en inspiratie die de stafleden van Ajax hebben getoond sinds we onze samenwerking zijn begonnen. Iedereen is getuige geweest van de verbeteringen in onze jeugdopleiding in de afgelopen 2 jaar. Dit bevestigt dat onze keuze de juiste is geweest en we zijn blij dat deze samenwerking nog dieper en breder zal worden.”

Ajax fanshop in Batavia Stad

Ajax opent dit najaar een Official Fanshop in Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad. De nieuwe fanshop is het 3e officiële verkooppunt van Ajax en de 1e winkel buiten Amsterdam. Fans kunnen naast de verkoop van de officiële uit- en thuistenues van dit seizoen, terecht voor een uitgebreid Ajax-merchandise assortiment, veelal met hoge kortingen.

Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax: "Een fanshop buiten Amsterdam past bij de landelijke populariteit van Ajax. Wij zijn zeer content dat we in Batavia Stad Fashion Outlet onze winkel kunnen openen omdat daar niet alleen veel Nederlanders, maar ook veel toeristen een bezoek brengen. Die kunnen we op deze manier ook mooi bedienen."

Melvin Spaargaren, centre director van Batavia Stad Fashion Outlet: “Eén van onze kernwaarden is ‘beautifully local’ en daarom zijn we er trots op dat de meest succesvolle voetbalclub van Nederland ervoor gekozen heeft om een fanshop te openen in Batavia Stad Fashion Outlet. Onze bezoekers komen uit heel Nederland en we weten dat daar heel veel Ajax-fans bij zijn, die nu het shirt van hun favoriete club en speler hier kunnen vinden.”