Ajax en VriendenLoterij verlengen samenwerking

Ajax en de VriendenLoterij gaan de komende jaren door met hun partnership. De samenwerking is verlengd tot en met juli 2023. De VriendenLoterij en haar deelnemers blijven hiermee het jeugdvoetbal en de maatschappelijke activiteiten van Ajax ondersteunen.

Met de opbrengsten van de verkoop van VriendenLoterij-loten, worden opleidingen van jeugdspelers en andere maatschappelijke projecten van Ajax ondersteund. De opleidingen zijn er om de jeugdspelers van Ajax, ook naast het voetbal, gereed te maken voor de toekomst. De maatschappelijke projecten zijn gericht op sport en gezondheid, sociale integratie en educatie.

Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax, vindt het mooi dat Ajax-fans via de VriendenLoterij hun club kunnen steunen. “Jeugdvoetbal en maatschappelijke betrokkenheid zitten in ons DNA. Het is hartstikke mooi dat onze fans daar direct aan kunnen bijdragen dankzij de VriendenLoterij, en tegelijkertijd kans maken op mooie prijzen”.

De VriendenLoterij is al meer dan tien jaar partner van Ajax. Michiel van Boven van de VriendenLoterij: “Het is geweldig om te zien dat de deelname van vele Ajax-fans een bijdrage levert aan honderden jeugdspelers. Het helpt ze zodat zij de juiste begeleiding krijgen om te floreren. Niet alleen op het veld, maar ook in het klaslokaal. Ook de talenten die het niet redden tot het betaalde voetbal zijn hierdoor voorzien van een goede basis voor de toekomst. Bovendien vervullen zij vaak een voorbeeldfunctie bij clubs en verenigingen waar zij daarna actief blijven. Zo krijg je een vliegwiel effect. Dat we ons hier de komende jaren samen voor blijven inzetten is fantastisch.”

Ajax kon dankzij haar achterban dit jaar 1.513.553 euro in ontvangst nemen voor de jeugdopleiding en andere maatschappelijke projecten van de club. Hiermee hebben de supporters het record van afgelopen jaar verbroken en ontvangt de club ruim 300.000 euro meer dan vorig jaar.

Headerfoto: Pro Shots / VriendenLoterij