Ajax opent webshop in Azië

Ajax opent per 1 januari een webshop die alleen gericht is op de Aziatische markt. Dit maakte Edwin van der Sar vandaag bekend in Beijing, waar hij sprak op het Bloomberg congres. Ajax heeft daarvoor een samenwerking gesloten met multi-club voetbalspecialist EZshopnet.

Zij beheren reeds de webshops van onder andere FC Barcelona, Chelsea, Juventus, AC Milan. Daar komt Ajax, als eerste en enige club in de Benelux, met een eigen webshop in Azië bij. Ajax maakte eerder deze week bekend dat het een samenwerking heeft gesloten met Super League Club R&F.

"De online-winkel zal live gaan in diverse Aziatische talen, betalen met verschillende valuta is mogelijk en ook zijn er diverse verzendmogelijkheden. Deze aspecten sluiten aan op; de snel groeiende markt, waardoor ingespeeld wordt op de toenemende Chinese interesse voor voetbal en Ajax in het bijzonder.
"We merken dat Ajax in Azië aan populariteit wint en we hebben de laatste jaren veel Aziatische sponsordeals mogen sluiten en eerder deze week een samenwerking met R&F. De vraag naar Ajax-producten groeit de laatste tijd erg in Azië en daarom is het van belang dat we onze distributie optimaliseren. Deze webshop zorgt ervoor dat onze Aziatische fans gemakkelijk en snel aan onze producten kunnen komen. Daarbij bieden wij alles in hun eigen taal aan en ook betalen in eigen valuta is mogelijk", aldus commercieel directeur van Ajax Menno Geelen.