AkzoNobel stuurt schipper Tienpont weg

Simeon Tienpont is niet langer schipper van team Team AkzoNobel in de Volvo Ocean Race. Volgens de teamleiding gaat het om contractbreuk.

AkzoNobel had de organisatie uitbesteed aan Steam Ocean Racing, het bedrijf van Tienpont. Volgens AkzoNobel heeft Steam afspraken geschonden. "Die zijn zo serieus, dat het voor ons aanleiding was om met onmiddellijke ingang het contract met Steam te beƫindigen", aldus een woordvoerder. In een eerste reactie liet de schipper weten "zeer verbaasd te zijn over het besluit, dat ik via de media moest vernemen".

Het team moet op bijzonder korte termijn een nieuwe schipper presenteren. Zaterdagmiddag was namelijk al de aftrap van de Volvo Ocean Race met de havenrace in Alicante. Volgende week is de start van de eerste etappe van Alicante naar Lissabon.

Team AkzoNobel had zich ruim een jaar geleden als eerste deelnemer gepresenteerd. De Nederlandse multinational had Tienpont gestrikt als schipper van de boot. Hij deed twee keer eerder mee aan de Ocean Race, in 2005-2006 als ''rookie'' in de talentenboot van Team ABN AMRO en twee jaar geleden voer hij twee etappes mee aan boord van Team Vestas Wind.