Allianz wordt TOP-partner van IOC

Allianz tekent een sponsorcontract als TOP-partner van het IOC.

De verzekeraar gaat een acht jarige samenwerking aangaan die start in 2021 en loopt tot en met de spelen in 2028 in Los Angeles. Financiële details zijn niet bekend, maar TOP-partners betalen ongeveer 200 miljoen dollar voor een periode van vier jaar. Allianz gaat het IOC en de organisatoren van de spelen gedurende de periode 2021 - 2028 ondersteunen met het verzekeren van transport, gebouwen en toekomstige producten en diensten uit technologische ontwikkelingen.

Allianz was al partner van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Met ingang van 2021 worden bedrijven die deel uitmaken van het Olympisch TOP-programma van het IOC ook hoofdsponsor van de Paralympische Spelen. Allianz maakt nu de omgekeerde beweging. Naast Allianz heeft het IPC ook BP als hoofdsponsor.

TOP-programma
Het TOP-programma van het IOC telt momenteel 13 bedrijven: Atos, Panasonic, Samsung, Toyota, Visa, Coca-Cola, Alibaba, Bridgestone, Dow, GE, Intel, Omega en P&G.

Allianz wordt de eerste verzekeringspartner van het IOC sinds het Amerikaanse John Hancock in 2008 zijn sponsoring beëindigde. Allianz is als sponsor vooral bekend van de Allianz Arena in München, het stadion van Bayern München.