Arena en KNZB vernieuwen partnership tot Tokio 2020

Arena heeft de sponsorovereenkomst met de KNZB vernieuwd tot en met de Olympische Spelen in Tokio in 2020. Arena is de officiële sponsor van de KNZB en kledingsupplier van de vier disciplines zwemmen, schoonspringen, waterpolo en synchroonzwemmen.

Arena’s partnership moet de KNZB ondersteunen in haar missie om vanuit een sterke zwemtraditie het aantal zwemmers in Nederland te laten groeien op alle niveaus. Niet alleen in topsport en wedstrijdsport, maar ook vanuit het leren zwemmen als basis voor een leven lang zwemmen om gezond en fit te blijven.

"De vernieuwing van het contract met arena is een compliment voor ons hele team", aldus KNZB-directeur Jan Kossen. "Onze atleten zijn blij dat ze weer verzekerd zijn van de beste materialen en kleding in de komende jaren. We danken arena voor het vertrouwen en de steun om onze ambitieuze doelen te bereiken."

"We zijn erg blij met onze samenwerking met KNZB en kijken ernaar uit om verder te bouwen op de sterke basis die we samen in de afgelopen vier jaar hebben gelegd," zei arena co-CEO Giuseppe Musciacchio. "Europa is altijd het fundament van onze business geweest en zal dat altijd blijven. Om te groeien en toonaangevende producten voor onze Europese thuismarkt te blijven produceren hebben we belangrijke allianties, zoals die met de KNZB, nodig. Dankzij de samenwerking met de KNZB is arena''s business in Nederland in de afgelopen vier jaar gegroeid. We kijken uit naar de voortzetting van onze goede werkrelatie, en het helpen van de KNZB zijn doelstellingen te bereiken."

Sinds 1973 heeft arena zwemkleding voor wedstrijdzwemmers en zwemfans op de markt gebracht en wordt het algemeen erkend als één van de premium merken met hoge kwaliteit zwemkleding en materialen. De binding van arena in de wereld van sport, en zwemmen in het bijzonder worden versterkt door middel van sponsoractiviteiten op verschillende niveaus, met inbegrip van bestuursorganen, nationale federaties, sporters en clubs. In het begin van 2014 tekende arena een historische overeenkomst arena met FINA en werd daarmee de belangrijkste sponsor en technische partner van de internationale zwembond. Daarnaast is arena technische sponsor en officiële leverancier van vele zwembonden, waaronder de Verenigde Staten, Australië, Nederland, Italië, Hongarije, Polen, Zweden, Kroatië, Noorwegen, Zuid-Afrika, Oekraïne, Roemenië, Tsjechië, Finland, Argentinië, Portugal en Estland.