BinckBank strategisch partner Beat Cycling Club

Nadat BinckBank afgelopen week partner werd bij Team Sunweb is de online broker vanaf vandaag de nieuwe strategische hoofdpartner van BEAT Cycling Club en verbindt zich daarmee opnieuw verder in de wielersport.

BEAT Cycling Club is in enkele jaren uitgegroeid tot de grootste wielerclub binnen de Benelux, waarbij BinckBank de club verder gaat helpen met hun sportieve ambities en groei. Binnen de partnerovereenkomst gaat BinckBank BEAT Cycling Club ook actief bijstaan bij de financiële begeleiding van hun toppers en talenten.
De overeenkomst komt op het moment dat de internationale wielerbond UCI opmerkelijke plannen heeft bekendgemaakt om in de toekomst commerciële baanwielrenteams te verbieden.

“Door de samenwerking met BEAT verbinden we ons aan een ambitieuze wielerclub met inspirerende topsporters en een snel groeiende community van actieve en passieve wielerliefhebbers”, aldus Jon Thissen, manager Marketing & Sales van BinckBank Nederland. “Op deze manier dragen wij bij om de wielersport nóg toegankelijker te maken voor miljoenen fans en fietsers in België en Nederland."
"De strategische samenwerking met BEAT Cycling Club onderstreept de bijzondere band met de wielersport. Deze sluit qua mentaliteit immers goed aan bij de bank en haar beleggende klanten, waar ambitie, initiatief en het streven naar (financiële) onafhankelijkheid hoog in het vaandel staan."

Sinds 2017 is de bank partner en naamgever van de BinckBank Tour, de grootste wielerronde van België en Nederland die op 12 augustus voor de derde keer van start gaat. Daarnaast worden meerdere eendaagse evenementen zoals de E3 BinckBank Classic en de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic ondersteund.

Op de foto: Jon Thissen (BinckBank Nederland) tussen BEAT-renners Matthijs Büchli en Roy van den Berg.