Boels Rental blijft hoofdsponsor Ladies Tour

Boels Rental is ook de komende drie jaar de hoofdsponsor van de Holland Ladies Tour, die tot en met 2020 onder de naam Boels Ladies Tour wordt verreden. Dit zijn organisator Courage Events en het verhuurbedrijf onlangs overeen gekomen.

De Boels Ladies Tour is de enige etappewedstrijd in de Benelux, die tot de belangrijkste reeks van vrouwenwedstrijden, de UCI Women’s WorldTour behoort. Deze etappekoers bestaat sinds 1998 en heeft de afgelopen jaren rensters als Marianne Vos, Ellen van Dijk. Lisa Brennauer, Kristin Armstrong en Chantal Blaak op de erelijst staan. De 2017 editie werd gewonnen door Annemiek van Vleuten, die een paar weken later in Bergen (Noorwegen) voor het eerst wereldkampioene tijdrijden werd.

Armand Rooyakkers van Boels Rental is blij dat de naam van het verhuurbedrijf ook de komende jaren aan de belangrijkste etappekoers voor vrouwen in Nederland is verbonden. "We hebben eind vorig jaar de overeenkomst met onze eigen vrouwenformatie Boels-Dolmans verlengd tot eind 2020 en willen in die tijd ook in bredere zin onze bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het vrouwenwielrennen”, benadrukt Rooyakkers. "Ons team is momenteel de beste UCI-vrouwenformatie van de wereld. Het is van wezenlijk belang dat dit team en andere belangrijke vrouwenploegen ook in Nederland de kans krijgen op het hoogste wielerpodium te acteren. We verbinden onze naam dan ook graag aan deze UCI Women's Tour-wedstrijd en hopen samen deze tak van de wielersport naar een hoger plan te tillen."

Namens organisator Courage Events laat Thijs Rondhuis weten blij te zijn dat de toekomst van de Boels Ladies Tour ook voor de komende drie jaar dankzij de steun van Boels Rental is verankerd. "Voor het vrouwenwielrennen in Nederland is het belangrijk alle bestaande en komende nationale wielersterren de mogelijkheid te geven, voor de ogen van de media en een steeds grotere schare volgers in eigen land te kunnen schitteren”, zo vertelt hij. "En dat in een veld met de mondiale wielertop. Voor de rensters van binnen en buiten onze landsgrenzen is de Boels Ladies Tour inmiddels een begrip op de UCI-vrouwenkalender. Een wedstrijd die niet alleen een belangrijke rol speelt in de voorbereiding op het wereldkampioenschap, dat traditiegetrouw enkele weken later wordt verreden, maar ook een koers waarin rensters graag een etappe winnen of zelfs hun naam op de erelijst willen plaatsen. Door onze hernieuwde samenwerking met Boels Rental en dankzij onze enthousiaste etappeplaatsen kunnen we hen dit podium blijven bieden.”