BrandLoyalty en Skoda geen partner meer Team Jumbo

BrandLoyalty en Skoda zijn komend seizoen geen partner meer van Team Jumbo.

BrandLoyalty startte in 2012 met de sponsoring van de mannenschaatsploeg van Jac Orie als Team BrandLoyalty. Met de intrede van Lotto en Jumbo in 2014 werd het bedrijf subsponsor van het gecombineerde Team LottoNL-Jumbo. Bij de verlenging van het contract in 2016 liet Robert van der Wallen, destijds eigenaar van BrandLoyalty, weten garant te staan voor het budget van de ploeg. Toen werd een contract getekend tot en met 2018. Dat contract is nu dus niet verlengd.
Team Jumbo woordvoerder Ard Bierens laat weten dat de ploeg hoopt binnenkort een opvolger voor BrandLoyalty bekend te maken die ‘binnen dezelfde sfeer ligt als BrandLoyalty’.

Wat betreft de automotive-partner van Team Jumbo lagen er twee aanbiedingen van automerken die partner wilde worden van het team. Uiteindelijk is niet voor het aanbod van Skoda gekozen, maar voor een ander merk. De nieuwe auto-partner wordt binnenkort bekendgemaakt.
Skoda was sinds 2004 als autopartner verbonden aan de wielerploeg die in de loop van de jaren onder verschillende namen in het peloton reed. Ook de schaatsers van de gecombineerde schaats- en wielerploeg reden in Skoda.

Eerder liet Vifit weten groter in Team Jumbo te stappen. Lotto is zoals bekend gestopt als partner van het team.