Vifit Sport groter in Team Jumbo

Vifit Sport stapt met ingang van dit schaatsseizoen breder in als co-sponsor in de schaats- en wielerploeg van Jumbo.

Het Nederlandse concern neemt de plaats in van De Lotto, dat per 1 oktober is teruggetreden als sponsor van het schaatsteam van trainer Jac Orie. Vifit komt niet in plaats van Lotto in de naam van de ploeg maar het logo van het sportvoedingmerk van Friesland Campina zal wel een prominente plaats krijgen op de pakken van het schaatsteam.

Het contract tussen beide partijen vloeit voort uit de overeenkomst die Vifit Sport sinds 2017 heeft met de gelijknamige wielerploeg. Aan die formatie is het concern tot eind 2019 verbonden als mouwsponsor. Teammanager Richard Plugge van de wielerploeg sprak vorig jaar, bij de bekendmaking van die deal, al de hoop de samenwerking in de toekomst op enigerlei wijze te kunnen uitbreiden.
Plugge: "Het was altijd onze intentie om dit partnership in verloop van tijd uit te breiden. Na een succesvolle periode is het dan ook prettig voor alle partijen dat dat gelukt is. De afgelopen tijd hebben we al samen met Vifit gewerkt aan het verbeteren en ontwikkelen van producten en die trend zetten we de komende periode voort."

Bas Roelofs, Directeur FrieslandCampina Nederland, kijkt uit naar de versterking van de samenwerking: "Onze filosofie is nourishing by nature. Met onze zuivelproducten willen we mensen versterken. In opbouw naar en na afloop van grote prestaties. Daarom zijn we een goede match met Team Jumbo en is het voor ons logisch dat wij met onze zuivelproducten ook bijdragen aan het schaatsteam. Want vanzelfsprekend is goede voeding voor atleten cruciaal voor een goede gezondheid en sterke prestaties. Ik ben ervan overtuigd dat FrieslandCampina en Team Jumbo elkaar verder kunnen versterken.”

Eerder dit jaar maakte supermarktketen Jumbo bekend het contract met de gecombineerde schaats- en wielerploeg voor onbepaalde tijd te verlengen, met een minimumduur van vijf jaar.