Cashback World nieuwe naamgever Korfbal League

Vrijdagavond begint met het duel tussen TOP/SolarCompleet en Fortuna/Delta Logistiek een nieuw seizoen van de Cashback World Korfbal League om precies te zijn. Cashback World verbindt zich voor één seizoen aan het hoogste zaalkorfbalniveau om in de seizoenen erna op andere wijze de korfbalsport te ondersteunen.

Cashback World is het wereldwijd bekende consumentenmerk van de organisatie myWorld, gespecialiseerd in het bouwen van communities met unieke platformen om te shoppen. Door het geven van inkoopvoordelen aan consumenten en het ondersteunen van winkeliers bij het creëren van loyaliteit en hogere omzet, ontwikkelt Cashback World een win-win situatie. Dit doet het merk door consumenten, winkeliers en webshops met elkaar te verbinden, waarbij sport een belangrijke rol speelt.

“De korfbalsport telt een krachtige community en dat heeft ook Cashback World gesignaleerd. Graag draagt de naamsponsor bij aan de ontwikkeling van deze korfbalcommunity en het verbinden van verenigingen, leden en sponsoren. Dit doet het onder andere door het aanbieden van een volledig eigen ledenpas, shopping platform, app en een vernieuwd sponsormodel voor verenigingen en de korfbalsport. Hoe meer de leden via het platform online en in fysieke winkels shoppen, hoe groter de inkomsten zijn voor de verenigingen en de gehele korfbalsport”, aldus de korfbalbond in een persbericht.

Als naamdrager van de Korfbal League - de best bezochte zaalcompetitie van Nederland - in het eerste jaar heeft Cashback World als doel om samen met de Korfbal Leagueverenigingen succesvolle communities op te bouwen, waarbij de vereniging een centrale rol speelt in het verbinden van haar leden, sponsoren en andere ondernemers.

Als hoogste divisie geldt de Korfbal League als voorbeeld voor de rest van de korfbalsport, waarbij Cashback World in het tweede jaar (2019-2020) de naamdrager is van de Hoofdklasse en vanaf jaar drie (2020-) als partner van de gehele korfbalsport fungeert.

Korfbal Cashback Card

Voor de korfbalfans is er de Korfbal Cashback Card waarmee zij Cashback ontvangen bij iedere aankoop die zij bij een aangesloten winkel doen. Daarnaast steunen zij met iedere aankoop ook nog hun vereniging. Vanaf vrijdag kunnen fans zich op korfbal.nl registreren, een persoonlijke pas aanvragen en deze koppelen aan het account van korfbal.nl.

Alfred de Vreeze, directeur Cashback World Nederland: “Wij zijn enthousiast over de samenwerking met het KNKV omdat hierbij uiteindelijk de breedtesport centraal staat. Korfbalverenigingen zijn hechte samenlevingen, die normen en waarden hoog in het vaandel hebben staan. Het innovatieve karakter van de sport sluit goed aan bij het DNA van Cashback World."

KNKV-voorzitter Rob Meijer: "Het is voor het KNKV, de verenigingen en zijn leden en dus voor de korfbalsport goed om een partner te hebben als Cashback World. Wij streven immers naar ledenbinding tussen de leden en de verenigingen enerzijds en anderzijds tussen de verenigingen en hun MKB omgeving. Dan ben je zichtbaar! Door de introductie van de Korfbal Cashback Card zou er voor alle betrokkenen sprake moeten zijn van een win-winsituatie. We beginnen met de Korfbal Leagueverenigingen en laat het voor hen en ons een uitdaging zijn dit partnership tot een succes te maken. Ik geloof erin!”