Cocoa from Ghana sponsort skeleton-atleet

Cocoa from Ghana sponsort de Ghanees-Nederlandse skeleton-atleet Akwasi Frimpong, tot en met de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Na o.a. het Nederlands dames handbalteam en de West African Football Academy, weet ook Frimpong zich door Cocoa from Ghana gesteund in zijn sportieve ambities.

Akwasi Frimpong (11 februari 1986) werd geboren in Ghana, is opgegroeid in Amsterdam en woont en werkt nu in de Verenigde Staten. Als sprinter werd hij Nederlands Jeugdkampioen en won hij 4 bronzen, 4 zilveren en 8 gouden medailles op diverse nationale en internationale sportevenementen. In 2007 werd hij verkozen tot beste student van de Johan Cruyff Academy.

Hoewel hij pas in 2016 zijn debuut maakte als skeletonner, staat hij nu al op de 95ste plaats op de wereldranglijst. Als hij in januari tot de top-60 weet door te dringen, dan plaatst hij zich voor Pyeongchang 2018. Daarmee kan Frimpong de tweede Ghanese atleet ooit worden die deelneemt aan de Olympische Winterspelen. Eerder vertegenwoordigde alpineskiër Kwame Nkrumah-Acheampong Ghana tijdens Vancouver 2010.

Als ''Right to Play''-ambassadeur – het goede doel dat sport en spel inzet om het leven van kinderen in ontwikkelingslanden en conflictgebieden te verlichten en te verbeteren - is het Frimpongs missie om de Ghanese jeugd te inspireren met zijn atletische prestaties en skeletonraces. Om hem hierin te ondersteunen, sponsort Cocoa uit Ghana Frimpong op weg naar de Olympische Winterspelen, die plaatsvinden van 9 tot en met 25 februari 2018.

Akwasi Frimpong: "Ik ben ontzettend blij met de steun van Cocoa from Ghana. Deze organisatie vertegenwoordigt twee landen die erg belangrijk zijn geweest in mijn leven. Tot nu toe heb ik veel gedaan voor de VS en Nederland, maar ik heb nog niet veel kunnen doen voor het land waar ik ben geboren. Deze keer wil ik iets teruggeven: ik wil Ghana op de kaart zetten, door uit te blinken in skeleton. Als ik de Olympische Spelen haal, wil ik daar een toonbeeld zijn van hoop. Ik wil mensen inspireren om in hun dromen te geloven en laten zien dat dromen kunnen uitkomen."

Joost Bellaart (woordvoerder van Cocoa from Ghana): "We hebben besloten Akwasi te ondersteunen, omdat we ervan overtuigd zijn dat hij dankzij zijn kwaliteiten en doorzettingsvermogen een plek op de Olympische Spelen kan behalen. Hij is een voorbeeldige atleet, want hij laat zien dat je door teamplay en pure wilskracht kan slagen, zelfs als de kansen tegen je zijn."Cocoa from Ghana is een Nederlands-Ghanees initiatief dat meer bekendheid wil realiseren voor Ghanese cacao. Met Amsterdam als ‘s werelds grootste overslaghaven van cacaobonen, vormt Nederland &&n van belangrijkste handelspartners van de Ghanese cacao-industrie. Cocoa from Ghana heeft gekozen om een breed scala aan sporten te ondersteunen.