Conflict SC Heerenveen en hoofdsponsor Groenleven

SC Heerenveen heeft een conflict met hoofdsponsor Groenleven. Volgens de hoofdsponsor komt de club afspraken niet na. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Bij ondertekening van het sponsorcontract in 2016 was afgesproken dat Heerenveen zich maximaal zou inspannen om Groenleven zonnepanelen op het dak van het Abe Lenstra-stadion te laten leggen. Daarbij was er ook de intentie om een zonnepark te bouwen op een parkeerterrein bij het stadion. Naar nu blijkt zou Heerenveen een aanbestedingsbrief voor de plaatsing van de panelen verstuurd hebben naar meerdere zonnepanelenleveranciers, waardoor Groenleven niet meer de exclusieve partner is. Groenleven was ‘not amused’.

Het contract tussen SC Heerenveen en Groenleven loopt aan het einde van dit seizoen af. Of het conflict invloed heeft op het verlengen of beëindigen van de overeenkomst is nog niet te zeggen. “Het is niet zo dat wij momenteel lijnrecht tegenover elkaar staan. Dat is te zwaar uitgedrukt”, zegt Groenleven-directeur Roland Pechtold in de LC. “Maar wij willen wél dat afspraken door Heerenveen worden nageleefd. Het klopt bijvoorbeeld dat wij zonnepanelen mogen plaatsen.”

Pechtold is sinds begin dit jaar directeur van Groenleven. Oprichter Sytse Bouwer, fervent Heerenveen-supporter die ruim twee jaar geleden de sponsorovereenkomst aanging, heeft inmiddels geen meerderheidsbelang meer in het bedrijf. Bouwer voert nu dan ook niet de onderhandelingen met Heerenveen.

SC Heerenveen wil niet veel over de kwestie zeggen. Algemeen directeur Luuc Eisenga laat weten ‘in gesprek te zijn’.